Intussen was de vereniging na zeven jaar Middelweg (Brasserskade) qua leden enorm vooruitgegaan. Telde C.S.V.D. bij de overgang in 1958 reeds 132 senioren, 169 junioren en pupillen alsmede 166 donateurs, bij de start van de competitie 1965/1966 registreerde men 206 senioren, 221 junioren en pupillen en 290 donateurs. Met als gevolg dat het veldprobleem, ondanks de medewerking van andere clubs, alsmaar nijpender werd. De oplossing kwam in zicht toen de gemeente Delft in het najaar van 1965 begon met de aanleg van zes velden aan het einde van de Schoemakerstraat, waarvan er drie aan C.S.V.D. werden toegewezen. Het betekende overigens wel een scheiding tussen senioren- en jeugdafdeling en het bracht bovendien de nodige financiële consequenties met zich mee. Er was echter geen alternatief en daarom keurde de buitengewone ledenvergadering op 29 november 1965 de plannen goed en gaf haar fiat om f 30.000,- uit te geven voor de bouw van een 2de clubgebouw.
In 1967/1968 stond C.S.V.D. echter weer volop in de belangstelling. Allereerst op 19 augustus 1967 bij de opening van het jeugdclubhuis aan de Schoemakerstraat (Oude Laan). Ondertussen heerste er bij de leden weer volop bedrijvigheid. Na een bliksemactie kwam geld op tafel ter verbouwing van het jeugdcomplex aan de Oude Laan, dat namelijk na twee jaar al weer te klein bleek. Dit mooie seizoen werd vervolgens afgesloten met een mooi kampioenschap van het eerste elftal naar hoogste amateurniveau. In het seizoen 1970/1971 werd er opnieuw in de buidel getast, wat duidelijk werd op de inmiddels traditioneel geworden carnavalsavond, toen het bestuur f4.500,- kreeg geschonken voor verbetering van de lichtinstallatie op het oefenveld. Bij het begin van de competitie 1968/1969 werd het 35-jarig bestaan gevierd, waarbij de club via de leden restauratie van de bestuurskamer, shirts met rugnummer voor het 1ste elftal en een geluidsinstallatie rond het hoofdveld kreeg aangeboden.
In het 40ste levensjaar van de club werd het eerste opnieuw kampioen (1972/1973) en promoveerde de club naar het hoogste niveau in het zaterdagvoetbal. Het 40-jarig jubileum werd gevierd met o.a. een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.
In het seizoen 1975/1976 was er voor het eerst sprake van officieel zaalvoetbal binnen C.S.V.D. met de komst van 2 teams. Nog steeds kent de club een afdeling zaalvoetbal.
Halverwege de jaren 70 is tijdens een ALV op verzoek van leden besloten de naam CSVD te vervangen door Vitesse Delft, omdat in de praktijk de oude naam vaak verkeerd geschreven werd en bovendien Vitesse de oorspronkelijke naam was. Nog steeds hebben oudere leden heimwee naar de tijd van C.S.V.D., maar de jeugd voelt zich prima bij Vitesse Delft thuis.