• UVS - Vitesse Delft 4 - 1

    Koploper UVS heeft zich gisteravond gerevancheerd van de nederlaag, die het afgelopen zaterdag tegen Berkel opliep. Tegen Vitesse Delft behaalde de ploeg een ietwat geflatteerde overwinning; 4-1.

    Vitesse was niet naar Leiden gekomen, om het de kampioenskandidaat gemakkelijk te maken. Na het vuurwerk, dat voorafgaande aan de wedstrijd werd afgestoken, gingen de eerste tien minuten gelijk op. Daarna werd UVS sterker en stonden keeper Bergen Henegouwen en de lat een voorsprong van de thuisploeg in de weg. Aan de andere kant krulde Sjerp een bal schitterend richting kruising, maar de keeper van UVS kreeg er een hand tussen. In de 27e minuut kwam UVS toch op voorsprong. Een aanval vanaf de rechterkant werd doeltreffend afgerond. Met deze stand gingen de ploegen ook rusten.

    Na rust werd Vitesse brutaler en kreeg het een aantal kansen. Helaas ging de bal er niet in, terwijl aan de andere kant UVS in de 57e minuut een ietwat gemakkelijk gegeven penalty kreeg. Deze uitgelezen kans werd echter niet benut, want Bergen Henegouwen stopt de penalty. Toch werd het niet veel later 2-0, toen de keeper van Vitesse kansloos was op een inzet van de spits van UVS.

    De strijd leek gestreden, maar Vitesse gaf niet op. Een corner leverde in de 80e minuut de aansluitingstreffer op. Schut kopte vanuit een corner raak en de spanning was terug. Invaller Martina zorgde met enkele verre inworpen voor gevaar, maar de 2-2 viel niet. In de absolute slotfase brak UVS twee keer uit en mede door de risico’s, die de ploeg uit Delft nam, scoorde de thuisploeg nog twee keer. Zo won UVS uiteindelijk met 4-1.
rfwbs-sliderfwbs-slide