• Terugblik op jubileumdag

  Op 15 september 2018 vierde Vitesse Delft haar verjaardag en het werd een mooi feest. Een korte impressie van de dag ziet u op de video (klik hier) . Daarnaast is er een mooi verslag van de wedstrijd van Oud tegen Nieuw van Leider Tony Bergakker.

  Het voorspel is vaak leuker dan het "moment suprΓͺme". 
  Het voorspel begon al weken voorafgaande aan zaterdag 15 september.
  De vraag vanuit het bestuur om een jubileum wedstrijd ter ere van het 85- jarig bestaan te spelen met een representatief oud VD was het startsein tot actie en reactie.

  Wie is er beschikbaar, wie is inzetbaar, wie heeft het lef om 2 helften te balen tegen een super fitte A-selectie, hebben wij nog de juiste contactgegevens. Het antwoord was JA. Er zijn spelers, stafleden en een trainer Peter Klomp die het hoogtepunt van de dag wilden vormen. Spelers gingen extra in training - Leon de Cock KLASSE-, spelers namen extra rust om het lijf te prepareren.
  Een trainer die zijn spelers al 2 weken van te voren aan het observeren was. Jos Pagie die alles weer tot in de perfectie regelt met Marcel, John en Wout Middendorp, klasse mannen. Speciale dank gaat uit naar Marcel die zijn zwarte VD shirt (5x xl) aan Leon d Cock beschikbaar stelde.

  Met de opgestelde centrale as van Marco Bergenhenengouwen, Leon de Cock, Koos Berkhout, Leon Braat, Romano Mollis en Ruud Smit staat er wel wat routine, power en gogme.

  Ondersteuning vanaf de flanken door Ed β€˜t Hart, Aldo Carta, Wouter van de Kolk, Rinus Bergakker en Mike Righarts waren onze verwachting "Sky high". Laat maar komen die jonge gasten. Zeker met  een beginnende bank met, Roger Poldervaart, Maarten Boek, Dion de Lijser, Micha van Dasler, Robin de Boer, Sander Recourt en Dave Schilperoort. Wij waren er echt klaar voor.

  Helaas, in de 4 minuut een hamstringblessure van Mike Righarts en een noodzakelijke wissel. Roger Poldervaart begint op links. Na 30 seconde verliest deze speler de bal op rechts( nog niet warm denken wij) en het is 1-0 voor de young guys. De old guys krijgen meer grip op de wedstrijd, Aldo Carta haalt weer de achterlijn, Romano Mollis en Ruud Smit weten elkaar weer blindelings te vinden. Helaas weet de ingebrachte wissel (RP) ook spelers met een rood shirt blindelings te vinden. Het staat 2-0 door Denzel. Tja, en vlak daarna is het 3-0.
  De old  guys geven nog meer gas, en hoppa na een geweldige combinatie over 7 schijven, 3-1 door Ruud Smit. Dan is het rust. De trainer grijpt hard is, 5 nieuwe jongere spelers brengen het elan naar grotere hoogte. Met o.a. Maarten Boek, Micha Dasler, Sander Recourt, Dave Schilperoort en Dion de Lijser staat de druk er vol op. Vele weergaloze reddingen van de keeper VD1 voorkomt deze een gelijkspeel. Terugkijkend was het een mooie dag met mooie momenten die voor sommige tot na middernacht duurde.
  Komende dagen nog wat medisch lapwerk voor 1 of 2 spelers en wij gaan ons voorbereiden op de nieuwjaarswedstrijd 2019. We spelen dan in een wit voetbal tenue.
  Dank aan een ieder voor zijn sportieve, coach, super gezellige inbreng. Mannen het was TOP.

  En dank aan iedereen die deze dag voor jeugd, spelers en clubgenoten onvergetelijk hebben gemaakt. 

rfwbs-sliderfwbs-slide