• Terugblik op het seizoen 2023-2024 van Vitesse Delft 1

  Het eerste elftal van Vitesse heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. De ploeg speelde veel matige wedstrijden en dat resulteerde uiteindelijk in de gevreesde degradatie.
   
  Het begin van het seizoen had al een signaal moeten zijn. Op de traditionele Stad Delft Bokaal – nog wel op eigen terrein - haalden Vitesse de finaleronde niet. De daaropvolgende bekercompetitie leverde daarentegen wel wat leuke en verdienstelijke resultaten op. Dat gaf de burger moed en Vitesse leek klaar om bovenin mee te gaan draaien in de Tweede Klasse.
   
  De eerste periode ging het weliswaar niet crescendo, maar er werden regelmatig wel goede resultaten behaald. De start tegen Verburch (2-0) en het gelijkspel tegen CION – nadat de wedstrijd gestaakt was en later uitgespeeld moest worden – werden afgewisseld met nederlagen tegen VFC en Monster (beide 3-1). November was een goede maand. Vitesse speelde haar beste wedstrijd van het seizoen tegen OLIVEO. De topper in Pijnacker leverde een 1-1 gelijkspel op, maar dit hadden drie punten moeten zijn. Een doelpunt werd in de blessuretijd afgekeurd. In de weken erop werd van DHC (4-0) en HBSS (1-2) gewonnen en Vitesse nestelde zich in de top van de ranglijst.
   
  December zorgde echter voor een ommekeer, zo kun je zeker achteraf stellen. Geheel onverwacht werd de uitwedstrijd tegen laagvlieger Hillegersberg met 2-1 verloren en een week later incasseerde de ploeg een pijnlijke 5-1 nederlaag bij Westlandia. Vitesse ging met een nare smaak de winterstop in. Gelukkig was er alle tijd om de zaken recht te zetten, want er volgde een periode van maar liefst twee maanden, waar niet werd gevoetbald.
   
  Een goed trainingskamp in Portugal leek een positieve wending op de groep te hebben, maar dat bleek helaas niet waar. In februari, maart en april werd geen wedstrijd gewonnen en de ploeg moest zich ernstig zorgen gaan maken om niet te degraderen, of nacompetitie te spelen. Na de oorwassing tegen de latere kampioen Monster (5-0) vond er een wisseling van de technische staf plaats. Ronald Hes werd vervangen door Benjamin van der Zwan, maar dit leverde aanvankelijk nauwelijks goeie resultaten op. Thuiswedstrijden tegen OLIVEO en HBSS werden verloren en bij DHC en Berkel werd gelijkgespeeld.
   
  In mei leek er licht aan het einde van de tunnel. Thuiswedstrijden tegen Hillegersberg en Westlandia werden overtuigend met 3-0 gewonnen en de ploeg leek rechtstreekse degradatie te ontlopen. Maar op 25 mei ging het fout. In een rechtstreeks duel met Neptunus Schiebroek had de ploeg aan een gelijkspel genoeg, om deze tegenstander achter zich te laten. Dat lukte helaas niet en de gasten wonnen met 2-3. Omdat ook de uitslag van medeconcurrent DHC niet in het voordeel van Vitesse was, stond de ploeg met lege handen en uiteindelijk op de gevreesde twaalfde plaats.
   
  Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes in dit matige seizoen? Jawel, er werd hier en daar best aardig gevoetbald en Duncan Sjerp scoorde maar liefst 16 keer voor Vitesse. Bovendien was er de doorbraak van jeugdtalenten Fallilou Gueye en Rayan Achalhi. Dit alles kon echter niet voorkomen, dat Vitesse volgende seizoen in de Derde Klasse uitkomt.
rfwbs-sliderfwbs-slide