• Terugblik eerste seizoenshelft Vitesse Delft 1

  Vitesse Delft kan zich opmaken voor de tweede seizoenshelft van de competitie. Vitesse heeft nog één tegenstander niet gehad, dat is Neptunus Schiebroek. Tegen deze opponent trapt de club op 20 januari af, het begin van de tweede seizoenshelft.
   
  De eerste helft van de competitie is voor de ploeg van Ronald Hes met “vallen en opstaan” gegaan. Het was een grillige periode, waar goede prestaties en resultaten afgewisseld werden met uitglijders en teleurstellingen.
   
  De Stad Delft Bokaal, de traditionele opening van het seizoen, was niet succesvol. Op eigen terrein wist Vitesse de finaledag niet te halen. Deze tegenvaller werd ruimschoots goedgemaakt door de eerste ronde van het bekertoernooi. Daar werd goed gespeeld en tegen RCL en de amateurs van Sparta gewonnen. De uitwedstrijd tegen het sterke Skillz leverde een gelijkspel op. De tweede ronde moest Vitesse het onderspit delven tegen Wippolder, dat een klasse hoger dan Vitesse speelt. De ploeg verloor nipt met 1-0.
   
  De competitie begon met een uitstekende zege tegen Verburch, maar een week later werd de eerste nederlaag geïncasseerd. Het Vlaardingse VFC bleek met 3-1 te sterk. Daarna werd de wedstrijd tegen huidig koploper CION in twee gedeeltes (de wedstrijd werd gestaakt) gelijkgespeeld en won de ploeg met 3-4 bij Nieuwerkerk. De ploeg leek op de goede weg, maar maakte de week erop, thuis tegen Monster, een misstap; 1-3.
   
  Hierna kwam Vitesse in een betere periode terecht. De uitwedstrijd tegen toenmalig koploper OLIVEO werd gelijkgespeeld, maar had een overwinning moeten opleveren. Vitesse was nagenoeg de hele wedstrijd beter en scoorde in de blessuretijd zelfs de winnende goal. Deze goal werd onterecht afgekeurd. Een week later werd de Delftse derby tegen DHC succesvol en overtuigend met 4-0 gewonnen en ook de uitwedstrijd tegen HBBS, in de stromende regen, leverde drie punten op; 1-2.
   
  De laatste wedstrijden is Vitesse het een beetje kwijt. Thuis tegen Berkel speelde de ploeg nog gelijk, maar een week later bij het laag geklasseerde Hillegersberg ging het mis. De ploeg liet zicht verrassen en verloor met 2-1. Een week erna was Vitesse in het Westland kansloos tegen Westlandia; 5-1.
   
  Een korte periode van rust is aangebroken, maar het vizier zal snel op de tweede competitiehelft gericht zijn. Vitesse staat momenteel op een zesde plaats, maar is er op gebrand om het verschil met de bovenste ploegen snel kleiner te maken. Op 20 januari wordt hiermee een begin gemaakt, met de uitwedstrijd tegen Neptunus Schiebroek.

rfwbs-sliderfwbs-slide