• Te Werve - Vitesse Delft 2 - 1

  Na het sterke begin van Vitesse in de nu lopende jaargang 2021-2022 zijn we kennelijk in een wat mindere periode aangeland. In de zesde wedstrijd werd de eerste nederlaag geleden en dat nog wel
  uit bij het veel lager staande Te Werve. Was het onderschatting van Vitesse, ik zou zeggen van niet! Op de een of andere manier ging het bij het combinatiespel dat ver was te zoeken fout. Bovendien slaagde Vitesse er veel te weinig in de zo nu en dan goed combinerende tegenstander onder druk te zetten, wat wel weer een verdienste van Te Werve genoemd mag worden. Al met al een wedstrijd om gauw weer te vergeten en daarnaast iets om een volgende keer revanche op onszelf te nemen.

  Het begin was al matig: pas na een minuut of vijftien kwam Vitesse tot twee keer achter elkaar gevaarlijk voor het doel van Te Werve maar slaagde er niet in het de keeper erg lastig te maken. Opvallend was het onnodig vele balverlies bij Vitesse en het was dan ook mede daardoor niet in staat een echt vrije kans te creëren. In de tweede helft zou het dan moeten gaan gebeuren na het inbrengen van René de Graaff en Duncan Sjerp, beiden toch geregeld maker van een doelpunt. En na tien minuten was er een goede aanval die René de Graaff jammer genoeg net naast de doelmond afrondde. En ook in die tweede helft was het vele balverlies van Vitesse wederom verdrietig om aan te zien.

  In de 60e minuut was het zover Te Werve passeerde eenvoudig de verdediging van Vitesse en vervolgens werd de bal binnen geschoten. Vitesse stond met 1-0 achter. Inde 63e minuut weer een aanval van Vitesse met wederom René de Graaff op koers naar het doel maar uiteindelijk knap uitverdedigd door Te Werve. Al met al een moeizaam verloop met veel balverlies en veel onbegrepen passes. In de 72e minuut een plotselinge uitval van Te Werve en de 2-0 was een feit. In de 75e minuut scoorde Vitesse dan uiteindelijk wel door een goed schot van Duncan Sjerp. Je hoopt dan nog op een gelijkspel maar Vitesse was ondanks nog wat gevaar niet meer bij machte de gelijkmaker te produceren en moest dus accepteren dat de ongeslagen status voor dit seizoen voorbij was en is.

  Niek Praagman

  Opstelling Vitesse:

  Kawa Hisso
  Nathan Martina (73’ Sherdinant Michel), Pepijn Snel, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri
  Patrick dos Reis Tavares, Daan Burgering (45’ Duncan Sjerp), Levie Schut
  Koen de Vries (45’ René de Graaff), Nasreddine Harrass (73’ Mitchell Gronsveld), Norvin Mercera
rfwbs-sliderfwbs-slide