• Strijdvaardig ten onder

  Eindelijk was het weer zover, iedereen negatief en blij dat er weer in competitieverband gespeeld mocht worden. Een onverwachte promotie naar de 2e klasse (3e klasse opgeheven) bracht geen extra druk met zich mee. De tegenstander was neptunus-schiebroek, een oude bekende voor ons.
  We konden vanwege enkele afzeggingen niet over alle veteranen beschikken, maar hadden het geluk dat het 6e niet hoefde te spelen. Daardoor konden we gebruik maken van de diensten van Ron, Bislim en Darius. Mannen dank daarvoor. Hopelijk gaat het bloed nog eens kruipen bij een enkele niet spelende \" veteraan\" 35+, zodat we zaterdags over een volwaardig team kunnen beschikken. Inmiddels is er al 1 nieuwe speler actief, Pawel.

  De wedstrijd begon goed en al na 5 minuten stond het 1-0. Bislim scoorde uit een voorzet van Patrick.
  De tegenstander schrok en kon maar slecht in hun spel komen. Met een beetje mannelijk verdedigen werden de spitsen uitgeschakeld. Gedurende de volgende 20 minuten kregen we nog prima kansen, via Patrick en Hans (buitenspel). En ja wat gebeurd er dan aan de andere kant, een beetje makkelijk gegeven strafschop. Maar de scheidsrechter (Mattie) wees gedecideerd naar de stip. De knal onhoudbaar voor Richard. We konden ons weer snel herpakken en uit een afgeslagen aanval, kreeg Bislim de bal voor zijn rechtervoet. Een harde droge knal zorgde voor de ruststand 2-1. De temperatuur was al behoorlijk gestegen op het kunstgras en de drankjes werden dan ook bij de dugout genuttigd.

  De 2e helft begon met wat kleine omzettingen en het was even wennen. Neptunus ging wat feller spelen en wist de druk op onze verdediging op te voeren. Het spel werd iets harder en irritaties begonnen op te lopen bij de tegenstander. Overtredingen werden veelvuldig door beide teams gemaakt, maar het bleef fair. De scheidsrechter had alles onder controle.
  Toch viel uiteindelijk toch de 2-2 en in blessuretijd ook nog de 2-3. Voor velen was deze 1e wedstrijd net even te lang, maar de inzet was perfect.

  Mattie bedankt voor het fluiten en gastspelers top dat jullie ons hebben geholpen.
rfwbs-sliderfwbs-slide