• SSS - Vitesse Delft 3 - 4

  In een wedstrijd met een uiterst merkwaardig scoreverloop wist Vitesse uiteindelijk toch te winnen. Daar leek het in het begin nog niet zo op want na 10 minuten stond er 2-0 op het scorebord en bij de rust was er nog steeds een achterstand van 3-2. Gelukkig wist Vitesse in de tweede helft nog tweemaal te scoren en daardoor met 4-3 te winnen. Het was wel op het nippertje maar winst met welke cijfers dan ook is winst.

  Onder een voor de tijd van het jaar brandende zon werd afgetrapt op het mooie complex van SSS in Klaaswaal. Sowieso een mooie plaats dat Klaaswaal in de lente: veel vol in bloesem staande fruitbomen in de onmiddellijke omgeving. Maar Vitesse kwam om de wedstrijd te winnen en niet om van de mooie omgeving te genieten. Al na twee minuten scoorde SSS toen de spits van SSS na een verdedigingsfout simpel door kon lopen en alleen voor de keeper geen fout maakte: 1-0. Dat was niet de bedoeling, maar wel een feit. En het werd nog erger toen in de 8e minuut een corner door doelman Kawa weggestompt werd en via de paal weer het veld in kwam en de scheidsrechter meende dat de bal achter de lijn was geweest. Vanuit de plek waar de scheidsrechter stond was dat naar mijn idee niet mogelijk om te zien of de bal de lijn geheel gepasseerd was maar tot ontzetting van heel Vitesse werd het doelpunt toegekend: 2-0. Het kostte enige tijd voordat Vitesse zich had herpakt en langzaam maar zeker het heft in handen kreeg. Verder dan een doorbraak van Rick die net niet tot een goal leidde en ook Denzel dos Santos een kansje kreeg maar niet voldoende controle had over de bal. In de 25e minuut maakte Kevin Soares na aangeven van Patrick dos Reis op fraaie wijze 2-1. Ondanks protesten van SSS, deze maal was de scheidsrechter duidelijk er was geen sprake van buitenspel, en het doelpunt werd goedgekeurd: 2-1. Aansluitend werd Dyon Rosbergen vervangen door Nasreddine Harras en Vitesse rook mogelijkheden. En die waren er ook. Via de rechterkant brak Daan Burgering door en hij schoot de bal op fraaie wijze over de keeper in de verre hoek 2:2, de achterstand was geheel weggewerkt. Het spel werd nog veel rommeliger dan daarvoor en SSS creëerde vanaf dat moment weer veel meer druk. Dit leidde in de 39e minuut tot een uitbraak van SSS waarbij de SSS-speler in buitenspel positie werd aangespeeld, er werd echter niet gefloten en toen Kevin Soares op ongelukkige wijze de speler van SSS ten val bracht werd aan SSS een penalty toegekend. Keeper Kawa Hisso ging wel naar de goede hoek maar de bal was voldoende hard en feilloos ingeschoten! Opnieuw had SSS de leiding genomen: 3-2. De laatste minuten van de eerste helft brachten hier geen verandering in.

  De tweede helft werd door Vitesse duidelijk beter gestart dan de eerste helft. Er werd druk gezet en iedereen wist dat het erop of eronder was. En dat blijkt ook uit de feiten. In de 50e minuut een mooi schot van Nasreddine Harrass maar goed gehouden door de keeper van SSS. In de 51e minuut een vrije trap voor Vitesse op vrij grote afstand van de goal maar Sjoerd van der Kolk draaide de bal mooi naar de rechterbovenkant van het doel. Jammer genoeg net iets te hoog: namelijk tegen de lat maar Nasreddine Harrass was er als de kippen bij om er van dichtbij 3-3 van te maken. In de 55e minuut volgde weer een mooie aanval waardoor Denzel dos Santos in schietpositie kwam. Zijn schot werd vakkundig door de keeper van SSS gestopt. Er zat nu meer snelheid in het spel van Vitesse en de hoop bleef aanwezig dat er toch nog een gunstige uitslag op het scorebord zou komen. Ondertussen was SSS ook nog gevaarlijk bij uitvallen maar Kawa Hisso wist steeds reddend op te treden. In de 73e minuut werd Steven Eilering ingebracht voor Patrik dos reis Tavares en in de 76e minuut volgde een voortreffelijke aanval van Vitesse waarbij er achter elkaar over werd gespeeld en de verdediging van SSS uit elkaar gespleten: typisch een actie zoals bij veldvoetbal hoort, geen eindeloos gepriegel maar snel combinatievoetbal. Uiteindelijk haalde Melvin Kingsale beheerst de trekker over en Vitesse stond voor het eerst op voorsprong: 3-4. Met nog een kwartier te gaan was het zeker nog geen gewonnen wedstrijd maar het einde werd gehaald zonder verdere problemen.

  Door de overwinning doet Vitesse nog steeds mee in de derde periode maar het wordt, ook Sparta won weer, steeds theoretischer dat er de komende weken nog iets leuks behaald kan worden. In elk geval zelf alles winnen is de opdracht!

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso
  Melvin Kingsale, Kevin Soares, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri
  Jeroen Lathouwers, Dyon Rosbergen (25 Nasreddine Harrass), Daan Burgering,
  Patrick Dos Reis Tavares (73 Steven Ellering), Denzel dos Santos, Rick Burgering(69 René de Graaff)

  Niek Praagman
rfwbs-sliderfwbs-slide