• Spook sportpark

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de veteranen van 's Gravenzande, een geduchte tegenstander, op het programma. Van een programma kon je amper spreken deze middag, want wij waren het enige team dat thuis aan de bak moest.
    Een verlaten sportpark levert dan wel een hele aparte sfeer op, met de aanwezigheid van de Cie-dienst was er dan ook wel geteld 1 \"toeschouwer\" aanwezig, Harold bedankt. Onze overige supporters (genoemd in vorige verslag) werden vandaag gemist. De kantine was gesloten, dus het leek wel erg donker (inclusief regenwolken) op het complex.

Voor de technische staf was het een hele puzzel om een \"elftal\" en nog wat wissels bij elkaar te krijgen, maar ook deze keer was het ze weer gelukt, top! We konden deze keer terugvallen op een paar echte veteranen, te weten Hans Edelenbos, Peter Hofland en Peter Neleman aangevuld met aanstormend talent Thijs. Mannen, onze dank voor jullie inzet. De wedstrijd stond onder leiding van de laatste aankoop van het scheidsrechterkorps dit seizoen, Hans de Knegt. Goed gefloten Hans, misschien alleen je dwarsfluit inleveren voor een professionele fluit, dat komt het volume ten goede.

Toen was er nog de wedstrijd, deze verliep een beetje zoals verwacht. Onze tegenstander was veel op onze helft te vinden, met sterk combinatievoetbal en vlot lopende aanvallen. Dit resulteerde in de 1e helft in 3 doelpunten. Het hadden er echter meer kunnen zijn, was daar niet onze keeper Richard. We zijn heel blij met deze aankoop dit seizoen, wat kan die man keepen. Mede dankzij de vele reddingen bleef het in de 1e helft bij deze stand en in de 2e helft, al laat de eindstand dat niet direct zien, heeft hij er voor gezorgd dat het scorebord niet over de kop ging. Daar konden we uiteindelijk zelf ook nog wat tegenover stellen, middels een grote kans voor Patrick (B), die dacht dat hij met een geweldige volley de keeper kon verschalken. Jammer Patrick, das was einmal. Verder was er nog een kopbal van Peter (N), hij trachtte met een snoekduik de bal laag in de hoek te plaatsen, maar de paal stond in de weg.
    In de rust was het opwarmen bij koude limonade en kille kleedkamers en was de conclusie dat we op dezelfde voet door moesten gaan. Klinkt misschien raar, maar we wisten onze tegenstander ook aardig te ontregelen bij hun aanvalsdriften.

In de 2e helft was het met de inbreng van Patrick (S) dan ook gokken op zijn snelheid. En ja hoor dit pakte uiteindelijk goed uit. Hij wist de keeper te passeren met een harde schuiver. Niet lang hierna scoorde Patrcik (S) nog een keer, maar dit doelpunt werd op advies van de grensrechter afgekeurd, twijfelachtige buitenspelsituatie. Langzamerhand werden de spieren wat stijver (koude regen en wind) en 's Gravenzande bleef in een hoog tempo ons doel bestoken. Gezegd moet nog wel worden dat tot deze stand (2-4) onze tegenstander onderling aardig gefrustreerd raakte en om nou te zeggen dat de sfeer zo goed was!!!
    Toch moesten we er aan geloven in de slotfase van de wedstrijd, de eindstand werd bepaald op 1-7.

Ja en toen.......terug naar die \"2\" kille kleedkamers, zonder een uitgebreide evaluatie onder het genot van een drankje was het erg stil in de kleedkamers. Het is allesbehalve leuk, maar laten we vooral dit nog even volhouden met z'n allen. Hopelijk zitten we dan over niet al te lange tijd weer op een sfeervol sportpark te genieten van wat we nog graag doen....potje voetballen!