• Sparta (AV) - Vitesse Delft 2 - 3

  Vitesse Delft kreeg – vooral in de tweede helft – legio kansen in Rotterdam tegen Sparta. Het team van Ronald Hes had problemen die in treffers om te zetten. Toch werd er driemaal gescoord en een 2-3 zege behaald.

  Vitesse Delft begon goed aan deze wedstrijd. De ploeg van Ronald Hes kreeg verschillende kansen in het begin. In de achtste minuut maakte Rick Burgering uit een penalty 0-1. Dat was een terechte voorsprong op dat moment. Maar uit het niets, want feitelijk had Sparta nog geen kans gehad, maakte het via een afstandsschot gelijk in de tiende minuut.


  Fout

  Daarna was de eerste helft een open wedstrijd. Beide teams kregen kansen. Doordat de keeper van Vitesse Delft snel de bal weer het veld ingooide naar Sander Koeleman en dit niet goed deed, maakte Sparta deze fout direct af en werd het 2-1. Al kreeg Vitesse Delft nog wel kansen in de eerste helft, was dit ook de ruststand.


  Jacht

  De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Vitesse Delft ging vanaf de eerste minuut op jacht naar de gelijkmaker, maar liet veel kansen liggen. In de 67e minuut kreeg Vitesse Delft een vrije schop net buiten de zestienmeter alle kopspecialisten gingen mee naar voren. Dus wat het zeer druk rondom de strafschoppunt ook de keeper van Sparta verwachte een voorzet. Alleen schoot Sander Koeleman de bal via een schitterende vrije schop in de kruising. Waardoor het weer gelijk was: 2-2.


  Strafschop

  Vitesse Delft ging door met jagen op de bal en kreeg meer kansen. Alleen zette het de kansen niet in doelpunten om. Maar toch in de 87e minuut werd Duncan Sjerp diep gestuurd. De keeper maakte binnen de zestienmeter een overtreding, waardoor Vitesse Delft de tweede penalty kreeg. Rick Burgering schoot vanaf elf meter raak: 2-3. Al met al een terechte overwinning voor de Delftenaren. Het enige dat Vitesse Delft niet deed, was de vele kansen omzetten in doelpunten in de tweede helft.

rfwbs-sliderfwbs-slide