• Soccer Boys - Vitesse Delft 3 - 4

  Soccer Boys - c.s. Vitesse Delft 3 - 4

  In een rommelige partij waarbij beide ploegen met veel inzet speelden, en het spel dien ten gevolge vele malen van achter naar voor en omgekeerd van voren naar achteren werd verplaatst, ontstond er spannende op en neer gaande wedstrijd met een merkwaardig scoreverloop.
  De strijd was nauwelijks begonnen of Norvin Mercera scoorde het eerste doelpunt en bracht Vitesse daarmee op een 1-0 voorsprong. Het duurde hierna iets langer maar in de elfde minuut werd een mooi voorgeschoten corner knap door Levi Schut ingekopt en Vitesse stond met 2-0 voor.
  In de 20e minuut werd Duncan op onreglementaire wijze gevloerd in het strafschopgebied hetgeen een strafschop tot gevolg had. Jammer genoeg schoot Sjoerd van der Kolk de bal wel hard maar niet zuiver in en deze kans werd niet verzilverd.
  Alhoewel er niet al te fanatiek werd gespeeld ontstonden er geregeld kansen, met name voor Vitesse, met als eerste gevolg dat in de 33e minuut een doelpunt van Vitesse terecht vanwege buitenspel werd afgekeurd. In de 40e minuut was er een spectaculaire redding van keeper Kawa Hisso waarna de spelers in de pauze met een 2-0 voorsprong mochten!

  Na de pauze leek Soccer Boys direct naar het Vitesse doel te spurten maar werd daarintegen gehouden door de verdediging van Vitesse, die op haar beurt de bal op fraaie wijze naar Norvin Mercera stuurde en die scoorde direct de 3-0! De wedstrijd leek gespeeld maar dat was slechts schijn en in de 54e minuut werd een hoge voorzet van Soccer Boys losgelaten door Kawa en daar wist Soccer Boys wel raad mee en de stand werd 3-1 in het voordeel van Vitesse. En alsof het nog niet genoeg was wist Norvin Mercera in de 59e minuut de stand op 4-1 voor Vitesse te brengen en lijkt op rozen te zitten!

  Plotseling lijkt de wedstrijd weer op te vlammen en de keeper van Soccer Boys op kundige wijze de aanval van Vitesse weet af te breken. In de 79e minuut komt Gigi Vermeer de enigszins geblesseerde Sjoerd van der Kolk vervangen. Direct daarop volgend wordt een voorzet door Soccer Boys ingekopt en is de stand opeens 2-4. Vervolgens wordt Norvin Mercera verwisseld voor Richomar Richards. En dat lijkt direct succes te geven bij een volgende tegenaanval van Vitesse maar de afrondende kopbal van Gigi Vermeer gaat langs de verkeerde kant van de doelpaal! En of dat nog niet genoeg is wordt aan de overkant Vitesse keeper Hisso na redding toch in de rebound gepasseerd en staat er opeens 3-4 op het scorebord. Gelukkig voor Vitesse is de speeltijd vrij snel op en kan Vitesse toch met de drie punten naar huis na een merkwaardig scoreverloop.

  Niek Praagman

  Opstellling:
  Kawa Hisso,
  Pepijn Snel, Daan Burgering, Sjoerd van der Kolk (Gigi Vermeer), Hamza el Kaddouri,
  Mitchell Gronsveld, Mark de Graaf, Levie Schut, Duncan Sjerp
  Koen de Vries, Norvin Mercera (Richomar Richards)

  Bekijk het interview met aanvoerder Daan Burgering na de wedstrijd: https://www.youtube.com/watch?v=pej0reuISF8

rfwbs-sliderfwbs-slide