• Senioren Vitesse Delft: meer dan alleen de selectie!

  Vitesse Delft is er trots op, dat het met een voltallige en veelzijdige selectie de diverse competities ingaat. Maar wij zijn minstens net zo blij met de overige seniorenelftallen, waar veel Vitesse mannen voetballen en/of mensen bij horen, die al een tijdje aan de club verbonden zijn. Ook deze elftallen, vier in totaal, zetten hun  beste beentje komend seizoen voor en dragen hun steentje bij in de gezelligheid en de ondersteunende verantwoordelijkheden binnen Vitesse.

  Senioren 3

  Het 3e team van Vitesse Delft is een echt Vitesse-team. Diverse spelers hebben nog niet zo lang geleden in de selectie gevoetbald en ook de staf bestaat uit mensen, die al jaren bij de club actief zijn. Helaas heeft het team afscheid genomen van Koen Lahnstein, Maxim Dalmeijer en keeper Wesley. Daartegenover staat de komst van Davy de Bie, die het team dit jaar komt versterken.

  Ondanks, dat de jaren voor veel spelers gaan tellen, is er nog steeds de ambitie om bovenin mee te draaien en een periode te pakken.

  Het 3e team speelt haar thuiswedstrijden om 12.00 uur en is daarna vaak in de gezellige buitenbar van de club te vinden.

  Senioren 4

  Ook het 4e team “ademt rood en zwart”. Veel jongens zijn al jaren bij de club en een groot aantal heeft ook in de selectie van Vitesse gespeeld. Het komende jaar staan er 5 stafleden en 23 spelers op de lijst. Yuri Maat, voormalig fysiotherapeut van de selectie, is toegevoegd aan het 4e team en ook multi-talent Angelo Croes en oudgediende Djordy van Laar versterken de selectie.

  De doelstelling dit jaar is, om bovenin mee te draaien. Dat zal nog niet meevallen, omdat de 3e helft voor dit team ook erg belangrijk is. Hun aanwezigheid is ook dit jaar weer sfeerverhogend! Het team speelt haar thuiswedstrijden om 12.00, op dezelfde dag als het 1e van Vitesse thuisspeelt.

  Senioren 5

  Het 5e team van Vitesse is inmiddels ook al weer een paar jaar actief bij Vitesse. Het is een mix van spelers, die al langer bij de club voetballen en spelers van buitenaf. Dit jaar is Tjeerd Piersma, al jaren aan het team verbonden, de nieuwe aanvoerder. Het team is nagenoeg intact gebleven, er is bijna niemand weggegaan. Sterker nog, er is zelfs een versterking: Thijs Hartveld, wiens broer Freek ook al in het team speelt. Helaas heeft Maarten Buddingh noodgedwongen moeten stoppen vanwege een knieblessure.

  Dit team houdt dezelfde ambities als de afgelopen jaren. Dat wil zeggen, dat ze wekelijks voor de winst gaan en daarnaast ook buiten het veld een team zijn en – zoals altijd – een helpende hand bieden binnen de club.

  Senioren 6

  Het 6e elftal is ook een echt Vitesse-team met een trouwe opkomst, zowel op de zaterdag als op de training, de dinsdagavond. Het team kent niet veel veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Er komen drie nieuwe spelers bij: Frank Levering, Matthias van ’t Klooster en Youri Marijs. Met de laatste aanwinst komt het totaal aantal van dat gezin op vier, want Peter, Patrick en Dennis zijn er al actief.

  Dit elftal probeert  zo hoog mogelijke ogen te gooien in de competitie, waarin ze spelen, maar zij vinden hun aanwezigheid in de kantine en hun ondersteuning in diverse activiteiten ook belangrijk. Het 6e team speelt haar thuiswedstrijden om 14.30 uur.

rfwbs-sliderfwbs-slide