• RCL - Vitesse Delft : 2 - 3

  Na de eerste overwinning vorige week op DoCoS wist Vitesse opnieuw te winnen, deze keer van RCL. Dat daarmee haar tweede nederlaag leed. Qua voetbal en kansen waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en het was dan ook geen wedstrijd die gezapig verliep. De regen speelde ongetwijfeld ook een rol. Er werden veel balveroveringen via slidings verricht. Eigenlijk hing er de hele wedstrijd een vraag in de lucht en wel wie gaat dit duel winnen. Door de inzet en het vele heen en weer gaan van de bal over langere afstanden, hetgeen bij beide ploegen gebeurde. Uiteindelijk bleek Vitesse de gelukkige winnaar toen Nasreddine Harrass de bal op het middenveld veroverde zijn tegenstander uitspeelde en de bal buiten bereik van de keeper van RCL snoeihard tegen de touwen schoot.

  De wedstrijd op het mooie complex van RCL begon droog maar al snel begon het te regenen en dat had als gevolg dat er veel duels om de bal waren en zo nu en dan ook dat doorschietende ballen op het toch wat gladde veld voor onverwachte acties zorgden.

  Al na 5 minuten stond Vitesse met 1-0 voor na keurig afmaken van Duncan Sjerp. Dit gaf Vitesse moed en gedurende langere tijd had Vitesse het heft wat steviger in handen dan RCL. Langzaam maar zeker kwam RCL in haar spel en wist in de 23e minuut gevaarlijk door te stoten maar gelukkig voor Vitesse werd het geen doelpunt. Omgekeerd probeerde Vitesse ook wel door te stoten maar wist niet te scoren. In de 32e minuut was het voor RCL wel zover dat er gescoord werd na een prachtige voorzet van RCL voor het Vitesse doel en de bal prachtig naar de bovenhoek van het doel buiten bereik van Marco Bergen Henegouwen vloog: 1-1. In de 37e minuut het achteraf bekeken mooiste doelpunt van de dag. De mee oplopende Hamza el Kaddouri kreeg in tweede instantie op een afstand van zo’n 16 meter van het doel de in eerste instantie afgeslagen bal voor zijn voeten en schoot zonder enige aarzeling op grootse wijze de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek, Vitesse 2-1 voor.
  In de 44e minuut brak Vitesse wederom uit en Duncan Sjerp zag kans een prachtige pass naar Koen de Vries te sturen maar jammer genoeg raakte Koen uit balans en zodoende niet bij machte de zaak af te ronden. Ruststand 1-2? Nee op slag van rust wist RCL een wat ongelukkige overtreding van Vitesse die bestraft werd met een directe vrije trap voor RCL genadeloos maar wel fraai in de uiterste bovenhoek van het doel te deponeren, dus ruststand 2-2!

  De tweede helft begon slecht voor Vitesse. En het was moeilijk het steeds weer aanvallende RCL tegen te houden. Maar gelukkig wist Vitesse steeds het gevaar te pareren. In de 84e minuut onderschepte Nasreddine Harrass de bal, passeerde een man en haalde onmiddellijk snoeihard uit. De bal vloog als een raket mooi langs paal en doelman en Vitesse stond wederom nu 3-2 voor. Er werd nog even door RCL geprobeerd alsnog gelijk te komen maar daar was maar weinig tijd meer voor en Vitesse kon met een zwaar bevochten overwinning naar huis.

  Opstelling Vitesse:

  Marco Bergen Henegouwen
  Jeroen Lathouwers, Lars Fransen, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri
  Patrick dos Reis Tavares, Daan Burgering (Mitchell Gronsveld), Levie Schut
  Koen de Vries (Nasreddine Harrass), Duncan Sjerp, RenΓ© de Graaff (Norvin Mercera)

rfwbs-sliderfwbs-slide