45” 3-1 Lorenzo van Wijk
    60” 3-2 Levie Schut
    94” 4-2 ?

Vitesse komt iets te kort
    Heel veel Delftenaren waren naar Papendrecht gekomen om hun team aan te moedigen. Het was warm en de wedstrijd was een slijtageslag.
    Het is Vitesse niet gelukt verder te gaan in de nacompetitie om plekje in de eerste klasse.
    Toch zal trainer Ronald Hes na afloop de spelers hebben gecomplimenteerd met het goede seizoen en de geweldige inzet in deze wedstrijd.

Papendrecht won met 4-2, maar er is veel meer te zeggen over deze wedstrijd
    De praatgrage scheidsrechter Mats Blaak wilde opzichtelijk een `mannelijk` duel en liet veel gaan. Dat is mooi, maar er zijn wel eens situaties waarbij opgetreden móét worden, zoals bij de karatetrap van Jillroy Ruis, waarmee Duncan Sjerp vlak voor rust zwaar geblesseerd uit de wedstrijd werd geschopt. Scheidsrechter toonde slechts de gele kaart.
    Ook zijn assistenten verkeerden niet in blakende vorm. Papendrecht anticipeerde beter op de werkwijze van de scheidsrechter en ging stevig de duels aan, het randje opzoekend. Vervelend, maar verliezen doe je natuurlijk niet alleen door de kwaliteiten van het arbitrale trio.

Vitesse begon de wedstrijd rustig, timide, leek het wel. Pas op eigen helft werd de tegenstander opgevangen. Bij balverovering in de verdediging werd vervolgens het middenveld overgeslagen en volgde een lange bal op de eenzame spits Norvin Mercera. De kracht van Vitesse ligt bij het combinatievoetbal via het middenveld, maar dat kwam niet uit de verf.
    Papendrecht zette direct druk op de Vitesseverdediging en soepel combinerend werd het doelgebied bereikt. Vrijwel alle Papendrecht aanvallen gingen over links, waarbij George Tomas de Brito de man was, die vrijwel foutloos zijn medespelers bereikte met korte passjes en slimmigheidjes in de persoonlijke duels.

De eerste helft speelde Vitesse afwachtend en liet het initiatief aan Papendrecht. Dat leidde tot wat mogelijkheden en al in de 4e minuut werd de rechterverdediging van Vitesse uit elkaar gespeeld wat resulteerde in een schot, hoog in het doel.
    Papendrecht hield het initiatief maar Vitesse kwam iets meer aan aanvallen toe, zonder echt gevaar. Duncan zette goed door over rechts, liet enkele Papendrechtspelers achter zich en gaf een harde, lage voorzet die door een Papendrechtverdediger in eigen doel werd geschoten.

Vitesse bleef drukken, maar een dieptepass zorgde voor weer een tegendoelpunt: 2-1. Een voorzet van Jeroen Lathouwers eindigde op de lat en Vitesse ging wat beter combineren. Een uitval over rechts zorgde toch weer voor een doelpunt: 3-1

Er moest uit een ander vaatje worden getapt: Koen de Vries en Nasreddine Harrass kwamen in het veld en Vitesse heerste gedurende de gehele tweede helft. De angst was verdwenen, duels werden nu wel gewonnen en er werd in zeer hoog tempo gecombineerd. Zo kennen we het Vitesse weer van voor de winter. Er waren kansen en mogelijkheden, maar het zat niet mee.
    Bij een scrimmage na een corner kon Levie Schut van dichtbij inschieten: 3-2.
    De jacht op Papendrecht was nu geheel geopend. Schoten werden geblokt, kopballen gingen maar nét naast en een voorzet van Mitchel Gronsveld eindigde op de lat. En dan zul je altijd zien: uit een uitval scoorde Papendrecht het 4e doelpunt.

Veel complimenten voor de spelers en de staf. Het was een lastig seizoen, waarbij het soms tegen zat. Vitesse heeft laten zien, zich te kunnen meten met een eerste-klasser, mits wordt uitgegaan van eigen kracht. Helaas is het dit jaar niet gelukt, maar met een uitgebreidere selectie wordt Vitesse gewoon weer als kanshebber gezien voor promotie in 2022-2023.