• Opening Rikketikketik Bar en Bram Kok plein

   

  Afgelopen zaterdag 6 september is in het bijzijn van de familie van Bram Kok, zijn dochters Margo en Miranda hun partners en kinderen en vele belangstellenden en Vitesse Delft leden de nieuwe buitenbar en het aangelegen Bram Kok Plein officieel geopend.

   De nieuwe buitenbar is een volgende stap in de lopende renovaties met vorig jaar het hoofdveld en de inrichting van de kantine. De officiële opening was wat later dan gepland door de coronabeperkingen. Het weer was opperbest gemutst en in een stralend zonnetje onthulden Margo en Miranda de naamborden.

  De buitenbar is compleet nieuw. Dit was mogelijk omdat Peter Bos zich maanden lang heeft ingezet om de ‘planken’ van de bar gesponsord te krijgen voor € 25 per plank. Er zijn meer dan 300 planken verkocht waardoor 7.500 is opgehaald. Dat is een super compliment waard aan een ieder die een bijdrage heeft geleverd.

  De buitenbar is gebouwd door leerlingen van Bouwmensen Delft. Jan Mensert heeft, als oud voorzitter van Vitesse Delft, de Bouwmensen aangestuurd en zelf met de klussenploeg ook het nodige aan de bouw bijgedragen in het afgelopen half jaar. De klussenclub stond onder leiding van Huib Jansen en kreeg hulp van vele senioren 3 spelers die binnen de kaders er een echte fanclubhome van hebben gemaakt.

  Het buitenverkooppunt komt zeker in deze tijd van coronabeperkingen goed van pas. De open ruimte leent zich voor de komende maanden prima voor open lucht bijeenkomsten met een kleine groep.

   Rondom de buitenbar is een mooi plein aangelegd. Hierop kan de harde kern zich verzamelen om, meestal na rust, het eerste team nog een extra steuntje in de rug te geven als twaalfde man. Het plein is vernoemd naar de man die in de afgelopen 65 jaar een continu steuntje in de rug van Vitesse Delft is geweest: Bram Kok.

   Bram is een icoon van vooral het begeleiden van de jeugd van Vitesse Delft. Eerst aan de Middelweg en vervolgens zeker ook op de Oudelaan en vanaf 1992 op Sportpark Tanthof Zuid. Iedereen draagt nog warme herinneringen aan Bram mee. Bram is niet alleen al jaren erelid van Vitesse Delft, maar misschien wel de allergrootste clubmens uit de historie van de club, die helaas op 26 maart 2019 op 83 jarige leeftijd overleed.

   Jaren was Bram het aanspreekpunt voor de pupillenafdeling en ook bestuurslid bij C.S.V.D. Bram organiseerde het ophalen van Oud Papier. Maar als het te weinig geld opleverde werd het bij zijn Pannevis opgeslagen tot dat het wel weer voldoende geld opleverde volgens Bram. De jeugd stond immers altijd op nummer 1 voor Bram. En toen Bram en zijn gezin verhuisden naar de Hugo de Grootstraat is het plein voor zijn deur omgedoopt tot Kokplein. Dat is niet te vinden op google maps, maar elke CSVD-er wist waar dit was. Het was immers jarenlang het vertrekpunt bij uitwedstrijden. En Bram kon zo in de gaten houden of dit allemaal wel goed ging. Nu heeft Sportpark Tanthof Zuid zijn eigen Bram Kokplein.

  Bram heeft ook de historische yell Rikketikketik, hoi hoi hoi’ bedacht en zweepte daarmee de aanwezigen op in kantines of langs de lijn. Het verhaal van de lijfspreuk gaat volgens schoonzoon Gerard terug naar seizoen 1967–1968. Vitesse werd kampioen en na de tocht met de Jan Plezier, en een diner in Hotel Wilhelmina, werd tijdens het kampioensfeest in de kantine van DHC door Bram voor eerst Rikketikketik hoi, hoi, hoi geroepen. Misschien dat hier toen ook de fameuze tussenzin is ontstaan ‘dat ken nog harder, we maken ook DHC effe wakker’.

  We zullen Bram blijven herinneren als altijd vrolijk, positief en de vriendelijkheid zelf met als doel het belang van zijn Vitesse Delft. De buitenbar is gesierd met zijn portret en profil en zijn lijfspreuk.

   

   

rfwbs-sliderfwbs-slide