• OLIVEO - Vitesse Delft 1 - 1

    OLIVEO heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft niet weten te winnen. Op Sportpark De Groene Wijdte kwam de koploper van de 2e Klasse D niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

    Onstuimig weer zorgde ervoor, dat het publiek vooral binnen of onder een paraplu stond. Vitesse leek het beste met de weersomstandigheden om te kunnen gaan, want de ploeg van trainer Ronald Hes kwam als beste uit de startblokken. In de 6e minuut kreeg Gigi Vermeer een kans, maar schoot over. In de minuten erna kreeg Vitesse een aantal corners, waar keeper Martijn Taal het regelmatig lastig mee had.

    Na twintig minuten werd OLIVEO voor het eerst gevaarlijk voor de goal van keeper Sven Bekking en dat leverde prompt een goal op. Een voorzet van links werd bij de tweede paal in de doelmond gebracht en vallend ingekopt; 1-0. Vitesse was even van slag , want in het kwartier erna kreeg de ploeg van trainer Willem van der Smit een paar goede kansen. Een schot van Nick Toussaint ging over en een buitenkansje van Bob Ruigrok, die alleen op keeper Bekking af mocht gaan, werd door laatstgenoemde prima gered. Dezelfde Ruigrok schoot even later in kansrijke positie naast. Aan het einde van de eerste helft kreeg Vermeer aan de andere kant een levensgrote kans, maar keeper Taal bracht redding.

    In de tweede helft was Vitesse de bovenliggende partij. Dat leverde niet veel kansen op, te meer omdat aanvaller Jesse Boateng afgefloten werd voor buitenspel, toen hij alleen op Taal leek af te gaan. OLIVEO kwam nauwelijks meer aan voetballen toe en daar waar het gevaar in de eerste helft vooral van de snelle linkerspits Max Huurman af kwam, beperkte het zich in het tweede bedrijf tot counters. Vitesse bleef voetballen en dat leverde in de 75e minuut de gelijkmaker op. Alleen voor keeper Taal rondde spits Duncan Sjerp beheerst en bezorgde de gasten uit Delft de welverdiende gelijkmaker; 1-1.

    In het laatste gedeelte probeerden beide teams de overwinning uit het vuur te slepen. Een vrije trap van OLIVEO leverde niets op en een schot van Sjerp aan de andere kant ging net naast. In de 90e minuut ging invaller Fallilou Gueye het strafschoppgebied in. Via een aantal schijven werd Jesse Boateng bereikt en hij rondde doeltreffend af. Scheidsrechter Blaak wees naar de middenstip, maar assistent-scheidsrechter Arno Lagrand had buitenspel geconstateerd. Na overleg met zijn assistent keurde Blaak - tot ongenoegen van alles wat Vitesse Delft was – de treffer af. Een minuut later floot Blaak af. OLIVEO was met de schrik vrijgekomen en Vitesse stapte toch enigszins teleurgesteld het veld af.
rfwbs-sliderfwbs-slide