• Nieuwerkerk - Vitesse Delft 3 - 4

  𝐕𝐢𝐭𝐞𝐬𝐬𝐞 𝐃𝐞𝐥𝐟𝐭 𝐡𝐚𝐚𝐥𝐭 𝐢𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐮𝐥𝐚𝐢𝐫 𝐝𝐮𝐞𝐥 𝐝𝐫𝐢𝐞 𝐤𝐨𝐬𝐭𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐮𝐧𝐭𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧

  In een spectaculaire wedstrijd heeft Vitesse Delft de wedstrijd tegen Nieuwerkerk gewonnen. Op sportpark Dorrestein trokken de Delftenaren aan het langste eind; 3-4.

  Vitesse begon goed aan de wedstijd. In de 8e minuut mocht Duncan Sjerp alleen op doelman Finn Koudijs af gaan. Laatstgenoemde was de spits van Vitesse de baas. Niet veel later werd Gigi Vermeer in het strafschopgebied naar de grond getrokken. De scheidsrechter wees naar de stip en dit maal was Sjerp wel de baas over Koudijs; 0-1.
  Nieuwerkerk kwam iets beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de 22e minuut in een doelpunt. Philippe den Hartog maakte zich vrij in het strafschopgebied en schoot via de vingers van keeper Sven Bekking de gelijkmaker binnen: 1-1. De gelijkmaker viel nadat de gasten uit Delft even met tien man stonden, omdat Kenneth Duah geblesseerd was uitgevallen. Vitesse kwam kort daarna alweer op voorsprong door wederom een goal van Sjerp. Hij ging goed door en schoot de bal achter Koudijs; 1-2. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

  Na de pauze begon Nieuwerkerk dreigend. Namens de thuisploeg schoot Stefan van der Vlegel rakelings over. Vitesse was niet onder de indruk en twee minuten later zelf alweer succesvol. Een voorzet van Vermeer werd afgerond door Jesse Boateng; 1-3. De ploeg van trainer Ronald Hes bleef daarna de aanval zoeken en een kopbal van Schut werd door Koudijs prachtig uit de bovenhoek getikt. In de 56e minuut dacht Vitesse op 1-4 te komen. Een schot werd gekeerd door Koudijs en Vermeer was er snel bij om binnen te tikken. De grensrechter van Nieuwerkerk had echter buitenspel geconstateerd en scheidsrechter Erik de Winter nam het signaal over. De treffer ging niet door.

  De thuisploeg putte moed uit deze afgekeurde goal en Vitesse schakelde niet goed om. In de 61e minuut scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer en vijf minuten later mocht invaller Ayrton Verlaan alleen op Bekking af gaan. Hij miste niet en zo was de stand onverwacht weer gelijk; 3-3.
  Met nog twintig minuten te gaan werd Vermeer – net als in de eerste helft – in het strafschopgebied neergelegd. De Winter wees resoluut naar de stip en Sjerp maakte zijn derde goal van de middag. De bezoekers uit Delft stonden weer op voorsprong; 3-4. Nieuwerkerk moest weer in de achtervolging en leek succesvol. Maar een afstandsschot spatte uiteen op de lat.
  En kwartier voor tijd wisselde Vitesse nog drie keer en kwam niet meer in problemen. Sterker nog, invaller Fallilou Gueye kreeg nog een levensgrote kans, die via de paal naast ging en in de blessuretijd kon Sjerp een goede actie van Gueye niet afmaken. Nieuwerkerk was niet meer bij machte om in de spannende slotfase gevaarlijk te worden en zo won Vitesse – enigszins moeizaam, maar wel verdiend - met 3-4.

  Tekst: Harold Koster
  Foto: Mediagroep Vitesse
rfwbs-sliderfwbs-slide