• Neptunus-Schiebroek 1 - Vitesse Delft 1 - verslag

Het was een spannende wedstrijd, maar Vitesse Delft 1 wist nog niet de eerste punten te halen in de competitie uit tegen Neptunus-Schiebroek. Het werd 1-0 voor de Rotterdammers. Voor een mooie video samenvatting klikt u hier.  (montage Martijn Domburg).

Het verslag van onze reporter Dick Laros vindt u hieronder.

Neptunus-Schiebroek ?? Vitesse Delft 1-0

Vitesse leed zijn 2e nederlaag in het nog prille seizoen. Het verloor n.l. met de kleinst mogelijke cijfers bij Neptunus-Schiebroek. Een nederlaag die conform het wedstrijdbeeld was. Neptunus was gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde om de kansen af te maken. Vitesse had zelfs een punt mee naar huis kunnen nemen, maar er werd einde 2e helft een strafschop gemist. Vitesse speelde ‘flets’, verloor te veel  persoonlijke duels en leed te veel balverlies. Neptunus straalde ‘fanatisme’ uit gedurende de gehele wedstrijd en ondersteunde dat ook met verbale(soms irritant) aanwezigheid. Vitesse speelde wat gelaten, te veel spelers verloren hun persoonlijke duels en het stond positioneel niet goed waardoor Neptunus steeds weer alle ruimte kreeg om te voetballen. Je ziet duidelijk dat het spelen op een hoger niveau voor een aantal spelers nog niet zo gemakkelijk is en dat daarvoor tijd nodig is. Pech daarin voor Vitesse is ook dat een aantal belangrijke spelers geblesseerd is. Positief is dat nieuwe keeper Hisso Kawa op doel stond bij Vitesse.

Hij keepte heel goed en behoedde Vitesse voor meerdere tegengoals.

Het verslag van de 1e helft is zeer kernachtig(door Niek aangegeven) omdat wij pas in de rust aankwamen bij Neptunus. De reden? Ga ik niet vertellen, dat is geheim, haha!

De 1e helft kenmerkte zich door een zeer goede Hisso die een aantal doelpunten voorkwam zoals gezegd. Neptunus was de betere ploeg en had de betere kansen dus. Vitesse kreeg echter ook enkele kansjes. Zoals gezegd leed Vitesse veel balverlies en was de dekking niet goed verzorgd waardoor het verdedigend ‘billenknijpen’ was. Over de 0-0 bij rust mocht Vitesse dan ook niet klagen. Het begin van de 2e helft bevestigde het door Niek geschetste beeld van de 1e helft. De veldbezetting bij Vitesse klopte niet en Neptunus kreeg alle ruimte om gevaarlijk te worden. Regelmatig werd daarbij de lange bal gehanteerd, maar Vitesse anticipeerde daar niet goed op. Vitesse kon de bal niet in de ploeg houden en liep vaak met te veel spelers voor de bal waardoor er ruimte was op het middenveld om de aanval te bedienen. In de 50e minuut een actie over links van Neptunus. Een n.m.m. als voorzet bedoelde bal dreigde in het doel te verdwijnen, maar Hisso tikte de bal knap nog over de lat. Weer een kans Neptunus in de 54e minuut. Een verloren duel rand strafschopgebied gaf een speler van Neptunus kans om uit te halen, maar weer Hisso redde knap met een reflex en tikte de bal over zijn doel. De terechte 1-0 viel toch in de 55e minuut. Deze maal kwam een speler van Neptunus over rechts door, gaf een bal in de voeten van de spits, die kaatste de bal naar een vrijstaande medespeler waarna het schot onhoudbaar was. Het zag er niet goed uit voor Vitesse, maar gelukkig beet het daarna wat meer van zich af en werd ook gevaarlijk voor het doel van Neptunus. Een uitgelezen kans op de gelijkmaker in de 60e minuut. Na een vrije trap van rechts maakte een speler van Neptunus hands in zijn eigen strafschopgebied en kreeg Vitesse een strafschop. U raadt het al, de strafschop werd matig ingeschoten waardoor de keeper van Neptunus redde. In de 65e minuut een aardige actie van spits Denzel Dos Santos. Uit een ingooi controleerde hij de bal op de borst en haalde hij in de draai uit. De bal verdween echter net over het doel. Balwinst van Patrick Dos Reis Tavares in de 67e minuut werd besloten met een mooi schot, maar helaas weer net over. Maar goed, Vitesse kwam wat terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Daan Burgering bereikte in het strafschop gebied Lars Fransen, maar die kon niet voldoende vaart geven aan zijn kopbal waardoor de keeper hem stopte.

Eenzelfde scenario in de 86e minuut. Weer een vrije trap voor Vitesse in de 93e minuut en nu werd er vanuit de kluts een schot gelost waarvoor de keeper n.m.m. niet wist dat hij hem had omdat hij n.m.m. toevallig(?!)op de juiste plaats stond. Uit de daarop volgende tegenaanval kwam Hisso tegen 2 aanvallers van Neptunus te staand en weer redde hij knap. Helaas echter werd zijn prestatie niet beloond met punten voor Vitesse.