• Meisjes team Vitesse-Delft in oprichting

  Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, na inmiddels drie trainingen en een oefenwedstrijd vorig seizoen, stond nu een voorwedstrijd op het programma. DSVP meisjes waren uitgenodigd maar door hun bekerverplichtingen werd de wedstrijd afgezegd, maar onze jongens onder 9-2 waren bereid tegen ons te spelen.

  Zenuwachtig op het hoofd veld werd afgetrapt onder toeziend oog van ouders, opaโ€™s, omaโ€™s, familie en natuurlijk onze clubfoto graaf Moshe, die volop aan het flitsen was.

  De wedstrijd werd gespeeld in vier helften van 10 minuten met daar tussen door een minuutje om nog wat aanwijzingen te geven.

  Er werd fanatiek gespeeld en gewerkt maar helaas bleek de onder 9-2 iets meer door 2 bekerwedstrijden gespeeld te hebben, op elkaar ingespeeld te zijn, bovendien hadden zij twee ervaren gastspelers, die echter niet mochten scooren. Toch wist Ammelie uit een goed uitgespeelde combinatie te scooren. De einduitslag was 6-1 in het voordeel van de jongens, maar over een paar weken voor de return zullen zij het heel moeilijk gaan krijgen.

  Na afloop van de wedstrijd werd er gezellig op het terras aan de prachtige tafels een patatje gegeten en wat gedronken. Vervolgens werd er met de spelers van het eerste en de tegenstander DOCOS het veld opgegaan en werden de spelers en speelsters aan het vele publiek voorgesteld. Nieuw was dat enkele speelster met een radslag het veld verlieten wat aantoont dat deze meiden een stuk leniger zijn dan de knullen.

  Stef bedankt voor het fluiten en de overige vrijwilligers voor het meewerken aan deze leuke happening.

  Helaas hebben wij nog niet genoeg meisjes (thans bestaat de groep uit 7 meisjes ) om mee te kunnen doen aan de competitie en zijn daarom nog op zoek een aantal meisjes die dit team willen aanvullen. De leeftijd varieert van 8 jaar tot en met 10, dat je goed kan voetballen is beslist niet noodzakelijk, door trainingen en oefenwedstrijden zijn we het niveau aan het verbeteren, gezelligheid en plezier staan voorop.

  We trainen voorlopig op dinsdag van 16.45 uur tot 18.00 uur, kom geheel vrijblijvend een paar keer meetrainen en neem gerust een vriendin, nichtje of buurmeisje mee. We hopen jullie te kunnen begroeten, je bent van harte welkom.

  Peet van den Akker

rfwbs-sliderfwbs-slide