• Meiden team van Vitesse Delft wint opnieuw

  Afgelopen zaterdag speelden de Meiden Onder 13 weer een thuiswedstrijd tegen Forum Sport uit Leidschendam. Na de overwinning van de week ervoor tegen DWO, bestond er toch een soort van hoerastemming van; deze wedstrijd gaan we ook winnen. 

  Opnieuw mochten we gebruik maken van kleedkamer 9, waar normaal ook het eerste elftal gebruik van maakt. Dit tot ongenoegen van de teamleider van het eerste elftal Marcel die om 11.00 uur al zenuwachtig liep te drentelen dat hij niet in de kleedkamer kon. Kom op Marcel het eerste speelt pas om 14.30 uur, dus tijd zat!  Het voordeel van deze kleedkamer is een bord waar de opstelling en spelsituaties uitgelegd kunnen worden. Na een uitgebreide uitleg en voorbespreking konden we naar het veld. Helaas zonder Amberlie en Sarah, zij waren ziek en Vera was een weekendje weg.  De broer van Dailey floot deze wedstrijd en de vader van Sanne en Lisa assisteerde hem. 


  Al direct na de aftrap bleek dat deze wedstrijd beslist geen makkie was. In tegendeel Vitesse werd teruggedrongen en we kwamen niet aan aanvallen toe. Dit resulteerde al na 12 minuten in een 1-0 achterstand. Een lange bal vanuit het middenveld van Forum werd tussen onze centrale verdedigsters door gespeeld en de snelle spits ging op Noa af en liet haar kansloos, 0-1 een tegenvaller. 

  Gelukkig herpakte Vitesse zich en trok het spel naar zich toe. Rijna, in de spits, haalde de bal op op het middenveld en probeerde met lange dribbels door hun verdeding te komen maar dat lukte niet altijd. Fleur en Noor slaagden niet via de zijkanten door te breken. Op het middenveld werden de combinaties zuiverder en creëerden we zo een licht veldoverwicht. Dit resulteerde kort voor rust na een lange dribbel van Ryna in een fraaie gelijkmaker, gelukkig. 

  In de rust werden de meiden door René en Peet nog eens flink toegesproken. Zij namen geen genoegen met een eventuele nederlaag. De nul hadden we niet gehouden, maar er mocht er beslist geen één meer bij, voor de overwinning zouden we gaan. 


  De tweede helft begon van de kant van Vitesse voortvarend. Er werd goed druk gezet en goed gecombineerd, dat resulteerde al snel in een doelpunt voor de thuisclub. Uit een goede combinatie schoot Dailey op doel. De keepster kon de bal niet onder controle krijgen en Mikayla was er als de kippen bij om de 2-1 aan te tekenen. Dit was het teken voor Forum om alles op de aanval te gooien en dit leverden nog wat hachelijke momenten op, maar de verdediging en met name Noa wisten een tegengoal te voorkomen. Kort voor tijd wist Fleur na een rebound de 3-1 te scoren en zo de overwinning veilig te stellen. Heel goed gespeeld meiden, op naar volgende week uit naar Den Hoorn. 


  Na afloop probeerde Marcel het weer goed te maken met ons en trakteerde het hele team op een flesje in de kantine, want we konden niet langer in kleedkamer 9 blijven natuurlijk.  Bedankt voor jullie inzet: Noa, Meike, Sanne, Lisa sr, Zoë, Lisa jr., Daley, Mikayla, Alissa, Fleur, Ryna,Noor, Lydia en Suus.  Op de website van Moshe staan weer leuke foto’s van de wedstrijd.

rfwbs-sliderfwbs-slide