• Meiden elftal van Vitesse promoveren klasse omhoog

  Het gaat goed met het meidenelftal van Vitesse Delft. Onder leiding van de twee enthousiaste teamleiders Peet en René zit de sfeer er uitstekend in. Het meidenteam groeit enorm, niet qua aantallen maar ook de resultaten gaan uitstekend. De laatste wedstrijd tegen Naaldwijk werd gewonnen en dat resulteerde in een promotie naar de Tweede klasse.

  De laatste wedstrijd van de tweede fase van de competitie stond tegen Naaldwijk op het programma. Een toch niet te onderschatte tegenstander met 2 gewonnen wedstrijden en 1 gelijk spel.

  De weersomstandigheden waren redelijk. Ze speelden op veld 1 met tijdwaarnemingen, tv en camera vastlegging.


  Na de gebruikelijke voorbereiding werd precies om 10.30 uur afgetrapt. Met een stevige tegenwind, trok Vitesse ten aanval. Met enkele leuke aanvallen over rechts en goede combinaties, werd Vera in stelling gebracht. Ook aan de linkerkant, met Noor als linkerspits, ontstonden gevaarlijke acties. De achterhoede stond als een blok en ving de spaarzame aanvallen van Naadwijk rustig op.

  In de 9de minuut, was er weer een snelle combinatie over rechts, waar Vera met haar snelheid de back omspeelde en netjes afrondde: 1-0.

  Kort hierna maakte de keepster van Naaldwijk een fout door de bal verkeerd te behandelen en kreeg Vitesse, op de rand van het strafschopgebied, een directe vrije trap. Volgens afspraak is Suze de aangewezen speelster om deze vrije trappen te nemen. Naaldwijk formeerde een muur, maar het vlijmscherpe schot verdween loeihard in het net: 2-0.

  Hierna kwam Naaldwijk wat meer uit de verdediging en kreeg Noah, onze keepster, enkele terugspeelballen en moest ze zowaar een keer handelend ingrijpen. Vlak voor rust kwam Fleur uit een mooie combinatie met Vera, alleen voor de keepster van Naaldwijk te staan en scoorde fraai 3-0.


  In de rust werd nog even de puntjes op de i gezet, waarna de 2de helft aanbrak. Het plan was om het doelgemiddelde wat op te vijzelen. Naaldwijk wenste hier echter niet aan mee te werken en vormde een gesloten verdediging, waar nog maar moeilijk door heen te komen was. Sanne kreeg, na enkele rushes, nog wel wat kansen, maar ze kwam steeds op haar verkeerde been uit en kwam zodoende niet tot afronden. Een groot aantal kansen bleven onbenut en de weersomstandigheden werden steeds slechter. Noah kreeg geen enkele bal meer te verwerken en verdere scores bleven uit. De wedstrijd eindigde met een 3-0 overwinning voor Vitesse.

  Toch weer een mooie prestatie, 6 wedstrijden ongeslagen en nog steeds op de 1ste plaats, daar Velo, onze naaste concurrent, gelijk speelde!

  Na snel douchen op naar de kantine, waar het team, door de club van 100, getrakteerd werd op een patatje en een flesje drinken. Mikayla werd, omdat ze jarig was, luid toe gezongen.  


  Gefeliciteerd meiden met de promotie!

rfwbs-sliderfwbs-slide