• Kethel Spaland - Vitesse Delft 1 - 2

  Beide teams hadden nog iets om voor te spelen en het eindigde voor allebei in nacompetitie. Vitesse zette de opwaartse lijn van de afgelopen maanden voort en wist 3 minuten voor tijd de 3 punten naar zich toe te trekken. Sparta leed verlies tegen Neptunus, Neptunus kampioen. Vitesse Delft werd daarmee 3 minuten na afloop van de wedstrijd periodekampioen. Een mooie ontknoping in zonnig Schiedam. De champagne ging open. Het bier leste de dorst. Een mooie prijs die volgende week gevierd gaat worden na de laatste thuiswedstrijd. De competitie in 2D is een wedstrijd voor het einde gespeeld.

  De wedstrijd begon fel van beide kanten en er kwamen goede mogelijkheden binnen 10 minuten al. Die gingen er niet in. Na 14 minuten viel een rebound voor de voeten van Nasreddine Harrass. Hij bedacht zich niet en haalde van ca. 17 meter verwoestend uit in de linkerbovenhoek. Een wonderschone openingsgoal. Vitesse kon deze opsteker echter niet vasthouden. Kethel wilde zich niet gewonnen geven en drong aan. Er volgde wat rommelige momenten randje 16 van Vitesse Delft en uiteindelijk leidde dit tot een vrije trap voor Kethel op de rechterhoek van de 16. Jasper de Koning krulde de bal onhoudbaar in de verre hoek. Mooie goal en na 19 minuten stond het 1-1. Ook daar hadden beide ploegen niet zoveel aan en het werd een eerste helft tussen hoop en vrees. Veel balverlies en stroeve combinaties. Geen hoogtepunten meer.

  De tweede helft ging verder waar de eerste mee was opgehouden. Vitesse sterker, maar weinig uitgespeelde mogelijkheden. Denzel dos Santos had het vizier vandaag iets te hoog ingesteld. Vitesse werd iets dreigender, maar Kethel bleef gevaarlijk met uitvallen en beide ploegen kregen iets meer kansen. Het veld werd groter en er kwam meer ruimte. John Hage zette maximaal aanvallend in met de wissels en bracht Rick Burgering, Patrick dos Reis en ook nog Helder Mendes Andrade. Zij gingen er fris tegenaan en dat leverde een paar goede kansen op. Rick schoot in de 80e minuut vanaf links strak in maar de keeper wist de bal met de voet op de lat te tikken. Met 89 minuten op klok kreeg Vitesse Delft nog een vrije trap op 10 m over de middenlijn. Sjoerd van der Kolk weet de bal met een heerlijke linkspoot trap strak bij de tweede paal te brengen. Daar kan Patrick dos Reis van redelijk dichtbij binnenkoppen. Het is nog drie minuten en Vitesse speelt de wedstrijd prima uit. Na het fluitsignaal duikt iedereen op de telefoon en als het verlossende bericht komt is de vreugde daar. Felicitaties voor spelers en staf en op naar de nacompetitie!!!

  Frank Hopstaken

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri, Lars Fransen,
  Jeroen Lathouwers, Dyon Rosbergen (80 Helder Mendes Andrade), Melvin Kingsale (75 Patrick dos Reis), Daan Burgering, Nasreddine Harrass, Denzel dos Santos, René de Graaff (70 Rick Burgering)
rfwbs-sliderfwbs-slide