• Kagia - Vitesse Delft 0 - 4

Ook de vierde wedstrijd van de competitie 2021 – 2022 werd een overwinning voor Vitesse Delft. Na een moeizame eerste helft kwam Vitesse op slag van rust op voorsprong toen Lars Franssen voor de zoveelste keer liet zien dat hij een neusje heeft voor scrimmages voor de goal en tussen veel spelers van beide ploegen de 0-1 liet aantekenen. Wat er in de thee heeft gezeten is onbekend maar na de rust werd Vitesse afrondend zoveel sterker dat de uitslag geen twijfel liet: de ploeg keerde huiswaarts met een 0-4 overwinning. En gezien het positiespel in die tweede helft was de uitslag niet eens geflatteerd.

Het was deze zaterdag weer heerlijk voetbalweer zowel voor spelers als supporters en in de eerste helft ging zoals boven opgemerkt de strijd tussen beide ploegen min of meer gelijk op. Met toevallig toch nog een doelpunt van Vitesse. Afgezien van een paar momenten waarop Vitesse erin slaagde de verdediging van Kagia te verontrusten was het aan de andere kant van hetzelfde hout een pak. Gelukkig wist Marco van Bergen Henegouwen samen met de verdediging het doel schoon te houden en er waren daardoor ook weinig mogelijkheden tot scoren voor Kagia. Voor Vitesse wel iets vaker zoals bijvoorbeeld in de 15e minuut toen Duncan goed inschoot maar de keeper van Kagia erin slaagde de bal te stoppen. Door de inzet van beide kanten kwamen er ook wel wat personele schermutselingen naar boven maar gelukkig werd er niemand geblesseerd en was iedereen nog gezond bij de rust.

Zoals boven gememoreerd wist Vitesse in de tweede helft veel vaker uit te breken en mede door de snelheid van enkele spelers Kagia geregeld het leven moeilijk te maken. In de 49e minuut mocht Vitesse een corner nemen aan de linkerkant en Duncan liet zien hoe zo’n bal er fraai in kan draaien zonder dat iemand hem nog raakt: 0-2. Acht minuten later werd de wedstrijd eigenlijk al definitief in het slot gegooid toen Norvin Mercera zich vrijspeelde en in scoringspositie de bal prima in de hoek wist te plaatsen: 0-3. De wedstrijd leek gespeeld. En dat was ook zo, maar nog meer toen de ingevallen Nasreddine Harras zich vrijspeelde en zich wederom via zijn snelheid in scoringspositie wist te brengen en de bal snoeihard in het doel schoot eindstand 0-4.

Al met al een terechte overwinning voor Vitesse en inmiddels lijkt het erop dat het team redelijk ingespeeld begint te worden. Ga zo voort!