• John Hage: "Blij met deze indeling met veel regioclubs”

  Trainer John Hage (foto) kwam vorig seizoen met Vitesse Delft uit in ‘de andere’ tweede klasse. Voor komend seizoen is Vitesse Delft weer terug in de poule met clubs uit de regio Haaglanden. Voor Hage kwam die indeling niet helemaal als donderslag bij heldere hemel.

  John Hage legt uit, waarom hij al een beetje met deze indeling rekening had gehouden. ,,Deze indeling komt voor mij inderdaad niet als een verrassing. Wij zagen dat er een aantal Rotterdamse clubs is gepromoveerd en Valken ’68 maakt de stap naar de eerste klasse. Hierdoor kwam er een plek vrij in de tweede klasse C en wij hadden al een klein beetje verwacht dat wij in die poule ingedeeld zouden worden.” 

  Veel regioclubs in die tweede klasse C en een paar uit de Leidse hoek. Dat levert in ieder geval een aantal fraaie (streek)derby’s op. ,,Wij zijn blij met deze indeling en denken dat wij veel meer goede wedstrijden gaan spelen tegen leuke regioclubs met veel publiek”, aldus Hage. 

  Versterkt 

  John Hage weet ook dat het geen ‘makkie’ zal worden.  Hij: ,,Het is een sterke competitie met aansprekende clubs. Veel clubs hebben zich goed versterkt. Daarom spreekt deze competitie ons meer aan dan 2D, aangezien er ook veel voetballende ploegen in zitten. Ik verwacht een spannende competitie waarin veel clubs aan elkaar gewaagd zijn.” 

  Vitesse Delft kent wederom redelijk weinig mutaties, met welk doel gaat Hage de nieuwe competitie in? ,,Wij gaan nu het derde jaar in met vrijwel dezelfde groep. We willen graag de stap naar de eerste klasse maken. Of dit gaat lukken in deze sterke competitie zullen we gaan zien. Wij gaan 3 augustus starten met de voorbereiding en ons optimaal voorbereiden op het seizoen met een in mijn ogen goede en brede selectie.” 

  Selectie 

  Hage over die selectie: ,,Een aantal spelers is gestopt en gaat op een lager niveau spelen en een aantal spelers is vertrokken naar een andere club. Toch is de selectie grotendeels hetzelfde gebleven met een enkele goede versterkingen erbij en ook in de breedte zijn we sterker geworden. We gaan met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet.”


  Zaterdag 2e klasse C 2020-2021
  1. Berkel
  2. DoCoS
  3. DSO
  4. HVC’10
  5. Kagia
  6. Van Nispen
  7. RCL
  8. Soccer Boys
  9. SVC’08
  10. UVS
  11. Vitesse Delft
  12. Wateringse Veld Kranenburg
  13. Te Werve
  14. Westlandia


  Tekst: Ton Beije
  (Haaglanden Voetbal)

rfwbs-sliderfwbs-slide