• jammer dat het fanatisme ons niet mocht baten

Verslag Vitesse Delft 6 – KMD 4

Op 30 maart 2019 speelde VD6 thuis tegen KMD4 Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met veel supporters aanwezig. Om 14.30 uur begonnen we met een minuut stilte voor het overlijden van Bram Kok, clubicoon van onze vereniging.

Onder leiding van ons vast duo Maurice en Jan Wim maakten we in het veld al gauw kennis met onze jonge tegenstanders want na 5 minuten stonden we al met 0-2 achter. We mochten zelfs blij zijn geen pingels tegen gehad te hebben: eerst vloerde Ronald zijn tegenstander in het strafschopgebied met trek- en duwwerk terwijl Stef daarna ook in de 16 met een sliding wat enkels om schoffelde. We hadden dus een moeilijke beginfase.
    Maar na het eerste kwartier kwamen de kansen voor ons. Bij een aanval opgezet door Niels en Daan scoorde Patrick van der Knaap subtiel met binnenkant voet, na een voorzet van Daan: 1-2
    De eerste helft speelde Vitesse verder een goede partij. Als het mogelijk was werd via opbouw de aanval gezocht, soms via de vleugels maar meestal toch door het centrum. Het samenspel was goed, jammer dat de finishing touch soms net ontbrak. Het vroege storen van KMD gaf achter geen problemen omdat verdediging (Stef, Jens, Patrick M, Ronald) en middenveld elkaar goed vonden.
    Toch liep KMD verder uit naar 1-3 en 1-4. Eerst via een van richting veranderde vrije schop, daarna door ‘n penalty omdat Ronald zich genoodzaakt zag een Koshi Waza uit te delen, voor de kenner heupworp nr. 3. We kregen ook het steeds moeilijker met de snelle counters van KMD. Wij schoven dan met te veel man te ver naar voren, terwijl zij gemiddeld ook meer loopvermogen hadden dan wij. Ja, wij misten natuurlijk onze kilometervreters Joey, Jeroen en Tom.
    Vlak voor rust scoorden wij 2 maal. Eerst via Daan die zich vrijspeelde en snoeihard uithaalde. Daarna een goal over meer schijven die eveneens bij Daan begon: na een een-tweetje met Jaap kwam de bal via Niels en Bislim bij Patrick die een afgemeten voorzet gaf, en wat toen gebeurde, gebeurde …. maar de aanstormende Dennis kopte de bal met keeper en al de goal in: 3-4

In de rust groeide bij ons gezien het wedstrijdverloop de verwachting op een ommekeer in de wedstrijd. Patrick S, Mark en Peter zouden invallen, en Dennis ging in de spits. Joey ging alvast zijn spulletjes halen om eventueel in te vallen. We waren positief gestemd en gingen nu 4-3-3 spelen.

De 2e helft begon hoopvol met breed opgezette aanvallen waarbij verschillende kansen werden gecreëerd. De goede lijn werd voortgezet met mooie een-tweetjes tussen o.a. Daan, Peter en Niels.
    Toch was het weer KMD dat als eerste scoorde. Door het vroege storen van KMD konden wij de bal niet kwijt bij de opbouw en verspeelden we die zelfs. Helaas betaalde de door Ronald ingezette charge niet uit met het heroveren van de bal omdat hij zelf ten val kwam en de 3-5 niet kon voorkomen.
    Ondanks deze tegentreffer behield Vitesse de rust en kwamen weer mogelijkheden. Zo werd Bislim met een lobje alléén voor de keeper gezet - het omspelen van de keeper lukte helaas niet – en scoorde Dennis gelukkig wel, van buiten de 16 prikte hij met een prima boogbal het leer in de bovenhoek over de verbouwereerde keeper heen: 4-5.
    Een onverwachts afstandsschot van KMD (4-6) en een snel uitgevoerde counter (4-7) waren voor onze mannen een nieuwe tegenslag. Gelukkig werd het leed nog enigszins verzacht door een prachtig afstandsschot van Daan: 5-7. Hoe de opbouw hiertoe in zijn werk ging is niet helemaal duidelijk, maar hij creëerde het vervolg wel op eigen inzicht en snelheid.

Tegen het einde van de wedstrijd liet onze verdediging wat steken vallen en kon KMD de voorsprong eenvoudig uitbreiden naar 5-8 en 5-9. Onze scoringsdrift bleef beperkt tot een mooie intikker van Bislim (6-9) toen Niels gelanceerd werd en de voorzet hiervoor kon geven.
    Van statistische waarde waren ten slotte de 6-10 van KMD en de perfecte voorzet van Mark die Dennis hard kon inkoppen ... zonder succes overigens.
    Het wedstrijdverlies werd gelukkig zoals dat bijna altijd bij het zesde gebeurt snel vergeten bij een kratje bier en kreeg de gezelligheid met de supportersschare de overhand