• In memoriam Lies Buvens 1925 - 2022

  Op vrijdag 9 september overleed Eliza Buvens, beter bekend als Lies. Hij was het oudste lid van onze vereniging, in die tijd – we schrijven 1959 – nog bekend als Christelijke Sportvereniging Vitesse Delft, oftewel CSVD. Door zijn vele bijdragen en activiteiten aan de club, heel veel samen met zijn vrouw Lena, werd hij ook tot erelid benoemd van de vereniging.

   

  Geboren in 1925 in ‘Menierse’, oftewel Middelharnis op het eiland Flakkee. Via Spijkenisse en verschillende onderduikadressen in de Tweede Wereldoorlog, kwam hij uiteindelijk als marinier in Nederlands-Indië terecht waar hij van 1946 tot 1949 dienst deed. Na zijn terugkeer kwam hij uiteindelijk in 1952 te werken bij TNO in Delft, waar hij in 1986 met pensioen ging. Hij trouwde met Lena ’t Mannetje; het huwelijk werd gezegend met drie zonen, Arend, Jan en Leo en een dochter, Anneke. In 1959 verhuisde het gezin naar Delft en kwam voetbalclub CSVD in beeld,

  dankzij Bob van Wamelen die hem vroeg ‘om wat bij die club te gaan doen’.

  En dat was veel! Elftalleider van veel verschillende teams, materiaalman (‘prins Hoekvlag de eerste’), technisch commissielid, jeugdvoorzitter en vele, vele uren – samen met Lena – in de kantine van vooral de jeugdafdeling aan de Oudelaan, in de decennia dat de club op twee complexen speelde, vanaf 1967. De kleedhokken schoonmaken, meerdere keren met jeugdelftallen naar toernooien in Duitsland, de gebouwen bijhouden en Lena waste vaak de shirtjes van de teams. Pas in 1992 kreeg Vitesse weer de mogelijkheid om jeugd en senioren op hetzelfde complex te laten spelen in Tanthof. Daar bouwde Lies zijn vrijwilligerswerk langzaam af, ruim in de zeventig.

   

  Een man waar je op kon rekenen, altijd gesteund door zijn Lena. Trots op zijn jongens die allemaal ook de Vitessekleuren hebben verdedigd, tot en met schoonzoon Aad die eveneens het roodzwart jarenlang heeft gedragen. Een man, die altijd bezig was met het ‘opvoeden’ van de pupillen en junioren, een man ook, recht door zee: ‘onrechtvaardigheid, daar kan ik niet tegen’, zei hij in zijn laatste interview voor de Vitessewebsite.

   

  Zoals op de rouwkaart staat: ‘Veel fijne herinneringen verzachten onze smart’.

  Lies mocht 97 jaar worden. Aanstaande vrijdag 16 september kan men afscheid van hem nemen, vanaf 11 uur in crematorium Iepenhof.

   

  We wensen de kinderen, klein-,  achterkleinkinderen, verdere familie en (voetbal)vrienden troost en kracht toe om dit verlies te dragen.

rfwbs-sliderfwbs-slide