• HVC'10 - Vitesse Delft 1 - 0

  Nacompetitie voor Vitesse Delft

  Vitesse heeft, zoals verwacht, de nacompetitie gehaald. De uitwedstrijd tegen HVC’10 werd weliswaar met 1-0 verloren, maar deze uitslag was toch genoeg voor deelname aan de nacompetitie.

  Dankzij de zeperd van Vitesse een week eerder, toen twee punten werden verloren tegen het reeds gedegradeerde Van Nispen, stond er ineens weer het nodige op het spel in Hoek van Holland. De thuisploeg streed voor haar laatste kans, om aan de nacompetitie deel te nemen, maar was hierbij wel afhankelijk van resultaten op andere velden. Bovendien zou Vitesse in het slechtste geval ook nog het kind van de rekening kunnen worden.

  Op een sfeervol en zonovergoten sportpark werd om 14.30 uur afgetrapt. Vanaf het begin had Vitesse de wedstrijd onder controle en werd er verzorgd gespeeld. Dit leidde niet tot kansen, maar een vermeende handsbal in het strafschopgebied van HVC had hier verandering in kunnen brengen. De scheidsrechter wuifde de protesten van Vitesse spelers echter weg en de bal ging niet op de stip.

  Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in haar spel. Dit resulteerde in de 27e minuut in een onverwacht doelpunt. Aan de linkerkant werd spits Sil van Oijen in de diepte aangespeeld. Hij passeerde aanvoerder Daan Burgering en liet doelman Bergen Henegouwen kansloos; 1-0.

  Vitesse bleef aardig voetballen, maar kon voorin weinig tot niets afdwingen. Dit veranderde in de 43e minuut, toen Jeroen Lathouwers aan de rechterkant opkwam en een prima voorzet op Levie Schut gaf. De middenvelder van Vitesse kopte in geheel vrijstaande positie net naast. Zo ging Vitesse, iets tegen de verhouding in, rusten met een 1-0 achterstand.

  Na de rust was het beeld niet veel anders en de krachtsverschillen waren niet heel groot. De verdediging van beide ploegen was prima op orde, want er werden nauwelijks kansen weggegeven. Naarmate de tweede helft vorderde werd de situatie op de andere velden door de trainer van Vitesse, Ronald Hes, en zijn collega van HVC, Piet Boon, nauwlettend in de gaten gehouden. De tussenstanden waren in het voordeel van zowel HVC en Vitesse.

  In de laatste tien minuten werd er niet veel meer gecreëerd en was het wachten op het eindsignaal. In de blessuretijd belandde een vrije trap van Duncan Sjerp nog binnen de palen, maar keeper Rowdy Janssen bracht redding. Er kwam geen verandering meer in de stand en stapte HVC als winnaar van het veld; 1-0.

  Na het eindsignaal was er vreugde in beide kampen. Vitesse had als nummer drie de nacompetitie gehaald en neemt het volgende week, op 11 juni, op in en tegen Papendrecht. Inzet is een plek in de volgende ronde en daarmee een stap dichterbij de gewenste eerste klasse.
rfwbs-sliderfwbs-slide