• Hillegersberg - Vitesse Delft 2 - 1

  In de strijd om de bovenste plaatsen beleefde Vitesse Delft zaterdag geen goede middag. Bij hekkensluiter Hillegersberg werd verrassend met 2-1 verloren.

  Op een koud sportpark Duivesteyn begon de ploeg van scheidend trainer Ronald Hes goed. In de beginfase kreeg spits Gigi Vermeer een levensgrote kans, maar oog in oog met keeper Rafhyson Henriques schoot hij de bal net naast. Vitesse Delft bleef de bovenliggende partij, maar werd zelden gevaarlijk en kon geen kansen afdwingen. De verdediging van Hillegersberg stond goed en kwam nauwelijks in de problemen.
  Ook de ploeg uit Rotterdam kon aanvallend geen potten breken, maar toch kwamen zij op voorsprong. In een ware scrimmage voor het doel van Sven Bekking gaf aanvaller Ronaldo Haag uiteindelijk het beslissende tikje en zo leidde de thuisploeg in de 38e minuut met 1-0.
  In de tweede helft werd het spel van beide ploegen er niet beter op, al kwam Vitesse Delft – net als het eerste bedrijf – wederom goed uit de startblokken. In de 47e minuut brak spits Rick Burgering op links door en schoot onberispelijk binnen, keeper Henriques vertwijfeld achterlatend: 1-1. Dit zou het startschot voor de Deltenaren moeten zijn om door te drukken, maar dat plan lukte maar matig. Ook nu had de ploeg uit Delft meer balbezit dan de tegenstander, maar het deed er te weinig mee. Een schot van Burgering in de 65e minuut, dat goed werd gepakt door Henriques en een levensgrote kans van Kacper Zych, die tien minuten later van dichtbij hoog over schoot, waren de enige wapenfeiten. Tussendoor had verdediger Pepijn Snel geel gekregen. De verdediger van Vitesse Delft, die uit de jeugd van de club afkomstig is, speelde z’n vijftigste wedstrijd voor de club.
  Ondanks de gelijke stand op het scorebord leek Vitesse toch de beste papieren te hebben voor de overwinning. Maar de ploeg kwam bedrogen uit. In de 81e minuut belandde een voorzet van rechts bij de geheel vrijstaande Max Boeve. Hij kopte op een mooie manier tegendraads in en zorgde voor de tweede keer, dat de ploeg van coach Philippe Berchoux op voorsprong kwam: 2-1. Het vermeende buitenspel werd door scheidsrechter Louis Duarte niet overgenomen.
  Vitesse Delft moest weer in de achtervolging, maar kwam in de 86e minuut met de schrik vrij toen een spits van de thuisploeg alleen voor Bekking kwam. Laatstgenoemde redde echter bekwaam. In de slotminuten probeerden de bezoekers de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een verdwaalde poging op de lat kwamen de gasten uit Delft niet. Zo behaalde Hillegersberg haar eerste overwinning van het seizoen. Vitesse Delft ging met lege handen teleurgesteld terug naar Delft.

  Tekst: Harold Koster
  Foto’s: Moshe Amsalem
rfwbs-sliderfwbs-slide