• Hellevoetsluis - Vitesse Delft 4 - 3

Vitesse verliest op dramatische wijze in Hellevoetsluis. Aan de goede reeks van de afgelopen weken kwam vandaag een wel heel onverwacht einde. Na een ruststand van 1-2 in het voordeel van Vitesse en een extra doelpunt voor Vitesse in de 63e minuut waardoor de stand 1-3 werd bereikt, wist Hellevoetsluis in het laatste kwartier nog driemaal te scoren en Vitesse met lege handen naar huis te sturen. In de heenwedstrijd destijds in Delft was net als vandaag de eerste helft voor Vitesse maar ook toen wist Hellevoetsluis in de tweede helft orde op zaken te stellen en de punten mee naar huis te nemen.

In de eerste helft werd door Vitesse goed samenspel getoond en actief begonnen. Reeds in de derde minuut een mooie pass van Rick maar die was het nog net niet. In de vijfde minuut bij een scrimmage in het strafschopgebied van Hellevoetsluis wist Lars Fransen fraai in de richting van de linkerbovenhoek te koppen maar daar bleek nog één attente verdediger van Hellevoetsluis op wacht te staan en hij kopte de bal terug. Sowieso speelde Vitesse in deze fase goed voetbal, vooral met snelheid en veel samenspel waar de thuisploeg moeite mee had. Overigens wist Hellevoetsluis ook geregeld een goede aanval op te zetten en de wedstrijd was daarmee alleszins het aankijken waard. In de 18e minuut opeens een gevaarlijke uitbraak van Hellevoetsluis maar gelukkig wist Marco met een sublieme duik de bal te onderscheppen. Toch had Vitesse het meeste initiatief en dat resulteerde in een vrije trap net buiten het zestienmetergebied wegens hands van de keeper bij het uittrappen in de 32e minuut. Deze werd fraai ingeschoten door Denzel dos Santos: stand 0-1. En alsof dat nog niet genoeg was scoorde Jeroen Lathouwers enkele minuten later met een prachtig schot van grote afstand de 0-2. In deze sfeer ging Vitesse nog even door en Denzel wist drie minuten later weer een fraai schot af te leveren dat buiten bereik van de keeper via de paal terug het veld in ketste. In de laatste minuten van de eerste helft zakte Vitesse wat weg. En nu wist een speler van Hellevoetsluis van grote afstand via een mooi schot Marco te passeren: 1-2. De laatste minuten van de eerste helft verliepen rommelig vanuit Vitesse kant maar gelukkig werd er ondanks dat niet gescoord.

In de tweede helft direct een aandringend Hellevoetsluis, maar alles ging weinig subtiel en er was nauwelijks gevaar te zien in de pogingen van Hellevoetsluis. In de 63e minuut plotseling een uitval van Vitesse waardoor Rick Burgering met de bal aan de voet zich een weg wist te banen tot aan de achterlijn. Daar aangekomen hield hij het overzicht en schoof de bal richting verste hoek waar Patrick Dos Reis Tavares de aanval beheerst afmaakte: 1-3. Hellevoetsluis gooide er nu nog een schepje bovenop maar de meeste aanvallen werden vrij eenvoudig opgevangen door de achterhoede van Vitesse omdat er weinig raffinement in het spel van Hellevoetsluis zat. Toch werd het onrustiger ondanks het feit dat Vitesse nog steeds met snelle uitvallen gevaar wist te stichten. In de 71e minuut prachtige aanval opgezet door de inmiddels ingevallen Daan Burgering die vervolgens een fenomenale voorzet op broer Rick wist te produceren. Rick sprong op en kopte jammer genoeg iets te hoog buiten bereik van de keeper “over”. Direct daarna nog een mogelijkheid voor Rick maar in de haast verloor hij de controle. En toen begon de ellende aan de andere kant, te weten in de buurt van het doel van Vitesse. Een 3-1 voorsprong en nog een kwartier te spelen, dat was de situatie. In de 75e minuut werd bij een uitval Marco min of meer omspeelt maar gelukkig was de betreffende speler niet meer bij machte de bal in het doel te krijgen: zijnet geval. Maar Hellevoetsluis gaf nog niet op, dat was duidelijk. En ze hadden succes! Eerst een uitval met een schot dat nog door Marco werd gepareerd maar in tweede instantie in de rebound benut: 2-3 en twee minuten later in de 80e minuut via een snelle aanval door het centrum werd het zelfs 3-3. In één van de laatste minuten gebeurde het dan toch nog: vrije trap naar de vleugel, voorzet en via een soort volley in het net: 4-3 voor Hellevoetsluis.
    In de resterende extra tijd werd er tot ons grote verdriet niet meer gescoord: wat een trieste nederlaag!
    Ook deze keer was het overigens een sportieve wedstrijd waarbij beide ploegen probeerden te voetballen en een goede partij op de mat te leggen. Het verloop van de wedstrijd was natuurlijk, zeker gezien de stand op de ranglijst en de stand op het scorebord, spannend. Diverse spelers van Vitesse speelden bij vlagen wel teveel als eenlingen door te lang te pielen met de bal die ze tenslotte dan ook kwijtraakten aan de fel verdedigende tegenstanders. Jammer, het had vandaag zo veel meer resultaat kunnen geven!