• HBSS - Vitesse Delft 1 - 2

  Om de aansluiting met de kopgroep te behouden mocht Vitesse Delft tegen het Schiedamse HBSS geen punten morsen. Ook HBSS moest winnen om het zicht op de koplopers te behouden. Er ontstond daardoor in de stromende regen een interessant duel. Vitesse nam uiteindelijk de drie punten mee naar Delft. Vanwege een blessure van Duncan Sjerp startte Vitesse met Fallilou Gueye in de basisopstelling.

  Vroeg doelpunt
  De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Vitesse op voorsprong kwam.
  Na een voorzet in de 3e minuut kwam Gigi Vermeer in balbezit. Zijn actie werd door de Schiedamse verdediger onreglementair afgebroken, waarna Rick Burgering de strafschop verzilverde: 0-1.
  HBSS moest even bekomen van deze tegenvaller, maar langzamerhand kwamen de Schiedammers op inzet vaker op de Delftse speelhelft, wat leidde tot enkele klein kansen, zoals in de 9e minuut toen de bal maar juist naast ging. Áls de bal al in de richting van het doel ging, dan was er altijd keeper Sven Bekking, die een prima wedstrijd speelde. Vitesse verdedigde gegroepeerd en gedisciplineerd. De uitvallen werden vaak razendsnel uitgevoerd. Vooral Gigi Vermeer, spelend achter de spitsen, was in de eerste helft soms ongrijpbaar. Ook de Vitesse mogelijkheden waren schaars, hoewel een inzet van Mohamed Bohaloua maar net naast ging en de keeper een schuiver van Rick Burgering stopte.
  Na één van de snelle aanvallen, opgezet door Levie Schut en Gigi Vermeer kwam de bal in de 29e minuut bal bij Fallilou Gueye, die beheerst keeper Steven Lugtmeijer passeerde: 0-2.

  Vitesse vergeet af te maken
  De tweede helft werd een scherper HBSS verwacht. Onder aansturing van de technisch bekwame middenvelder Zakaria Amrani was HBSS weliswaar wat meer aan de bal, maar dicht bij het Vitessedoel kwam HBSS niet. Noodgedwongen werd er van afstand geschoten, maar keeper Bekking had daar niet zo veel moeite mee. Vooral Junior Albertus probeerde het met schoten.
  Veel aanvallen van de Schiedammers werden eenvoudig gestopt door de geconcentreerde verdedigers en de Vitesse-aanvallen werden meestal ingeleid door de onvermoeibare uitblinkers Levie Schut en Daan Burgering.
  Mooie Delftse aanvallen leidden tot grote kansen, maar de verschillende aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan om de afstand met HBSS te vergroten.

  In de 84e minuut werd de bal uit een corner bij de tweede paal het doel in gefrommeld: 1-2. HBSS voelde weer mogelijkheden en zette nog even aan. De druk werd groter maar de concentratie bij Vitesse bleef. Na het laatste fluitsignaal was er teleurstelling bij HBSS en blijdschap bij Vitesse, die de stijgende lijn van de laatste wedstrijden voortzette.


  Tekst: Arjen van der Heijden
  Foto: Mitchel Martijn

rfwbs-sliderfwbs-slide