• Haaglanden Cup: Vitesse verliest nipt bij Skillz

  Vitesse heeft de eerste wedstrijd van de Haaglanden Cup gisteravond verloren. In Wateringse Veld verloor de ploeg met 1-0 van FC Skillz.
   
  In tegenstelling tot de eerdere edities, waarbij twee keer een vermakelijke 3-3 op het scorebord stond, werd het nu geen spektakelstuk. Toch waren de ploegen ook nu aan elkaar gewaagd.
   
  Skillz begon iets beter aan de wedstrijd, maar dat leverde nauwelijks kansen of een veldoverwicht op. Een schot vanaf twaalf meter werd door keeper Sven Bekking gekeerd. Na 21 minuten werd een vrije trap van Hamza El Kaddouri, die kort daar op geblesseerd uitviel, moeizaam door keeper Giovanni Spaan gered. Tien minuten later werd Duncan Sjerp teruggefloten van buitenspel, toen hij alleen op de keeper af ging. Bij Vitesse was er twijfel aan het vlagsignaal van de assistent-scheidsrecht van Skillz, maar scheidsrechter Toonen nam het signaal over. Kort daarop een goede kans voor Vitesse, maar Gigi Vermeer schoot voorlangs. Aan de andere kant ging een schot van de thuisploeg over. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen rusten.
   
  Na de thee kwam Skillz beter uit de startblokken. De ploeg was iets dreigender, maar dat leverde geen grote kansen op. Tot de 62e minuut, toen balverlies in de verdediging de 1-0 voor Skillz opleverde. Een schot was onhoudbaar voor Bekking en dat leverde de ploeg van trainer Bekkaoui een voorsprong op.
   
  Vitesse rechtte haar rug en legde zich allesbehalve neer bij een eventuele nederlaag. Met een goed spelende Vermeer en een hardwerkende ploeg werden meer duels gewonnen en kwam de ploeg regelmatig dicht bij de goal van keeper Spaan. Grote kansen waren er niet, maar de ploeg van trainer Hes was regelmatig dreigend. Met extra aanvallers probeerde Hes een gelijkspel te forceren. Dat lukte nog bijna, maar een hachelijke situatie in de doelmond van Skillz leverde net geen doelpunt op. Deze gelijkmaker zou niet onverdiend zijn geweest, want Vitesse was over de hele wedstrijd zeker niet de mindere van eersteklasser Skillz.
   
  Vitesse kon met opgeheven hoofd het verlaten. De ploeg had weliswaar niet voortreffelijk gespeeld, maar kon zich prima meten aan FC Skillz, dat toch een klasse hoger speelde. Dit biedt vertrouwen aan de tweede competitiehelft.

rfwbs-sliderfwbs-slide