• Goede start Vitesse in Stad Delft Bokaal

Vitesse is het seizoen gisteren goed begonnen tijdens de traditionele opening van het seizoen, de Stad Delft Bokaal. Door een overwinning op SEP en een gelijkspel tegen Concordia werd een plek op de finaledag vastgesteld.

Op het veld van Concordia had Vitesse weinig moeite met SEP. Gehuld in het prachtige tenue van de nieuwe kledingsponsor Robey Sportswear werd de buurman uit Tanthof verslagen; 4-1. Voor rust scoorde RenĂ© de Graaff twee keer, waarvan eenmaal uit een penalty. Na rust verdubbelde Rick Burgering, terug op het oude nest, de score. De tegengoal van SEP, alsmede hun gewonnen penaltyserie, deed niet ter zake en was voor de statistieken.

De tweede wedstrijd, tegen Concordia, werd met 1-1 gelijkgespeeld. De ploegen, die elkaar ook in de competitie tegenkomen, waren aan elkaar gewaagd. Voor rust kwam Concordia op voorsprong en vlak na rust scoorde spits Richomar Richards de gelijkmaker. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd, waar de broers Levie (Vitesse) en Wessel (Concordia) Schut tegenover elkaar stonden.

A.s. zaterdag speelt Vitesse op de finaledag en neemt het om 13.00 uur op tegen Wippolder. Hierna volgt om 14.00 uur de wedstrijd tegen Full Speed. De wedstrijden vinden plaats op het veld van Concordia.

Foto : Roel van Dorsten