• Geslaagd traditioneel Snerttoernooi

  Na een gedwongen pauze van twee jaar mochten we weer. Iedere eerste zaterdag van een nieuw kalenderjaar is het bij Vitesse een drukte van belang.
  Er zijn dan diverse activiteiten en heel veel leden komen dan naar de club voor een toernooitje, om een leuke wedstrijd te bekijken en om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

  De dag begon met een geslaagd voetbaltoernooitje.
  Voor de 18e keer werd op 7 januari het Snerttoernooi georganiseerd. Van de individuele aanmeldingen werden 7-tallen samengesteld. De teams kregen landsnamen; in wedstrijdjes van 25 minuten, in de breedte van het veld, werd gevoetbald om lekkere prijsjes.
  Na afloop was er voor iedere deelnemer in de buitenbar gratis erwtensoep met roggenbrood en spek.

  Het is altijd afwachten of de reputatie van de landen ook terug te zien is op het veld bij Vitesse.
  Na drie wedstrijdjes van 25 minuten werd de stand opgemaakt.
  Engeland werd winnaar met 2 overwinningen en een gelijk spel. Frankrijk speelde twee keer gelijk en werd tweede.
  De Duitsers vielen ook in Delft een beetje tegen: met 4 punten werd Duitsland 3e.
  Van Nederland werd veel verwacht. Het team bestond uit oudere, ervaren topvoetballers van Vitesse, aangevuld met hun zonen. Weliswaar leverde dat 10 doelpunten op, maar geen enkele overwinning.
  De snert in de buitenbar was heerlijk en de deelnemers hadden het een gezellig toernooi gevonden. Dank aan Peet Bos voor de snert.
  De meeste deelnemers bleven de hele middag bij de club voor de wedstrijd tussen Vitesse en oud-Vitesse, gevolgd door de drukbezochte nieuwjaarsreceptie.

  Moshe Amsalem was ook weer aanwezig om foto’s te maken.
  Klik hier voor zijn foto pagina.

rfwbs-sliderfwbs-slide