• FC Skillz - Vitesse Delft 3 - 3

  Wedstrijdverslag: Vitesse Delft blijft na gelijk spel zicht houden op de bovenste plaats

  Scoreverloop:
  32` 1-0 Chadion Melfor
  39` 1-1 Duncan Sjerp
  50` 2-1 Abdel Tufi
  68` 3-1 Abdel Tufi
  69` 3-2 Dominique Ariës
  83` 3-3 Duncan Sjerp
  Beide ploegen begonnen de wedstrijd met één punt achterstand op koploper SVC`08.
  Het belang was voor beide ploegen hetzelfde: om in de race te blijven voor het kampioenschap mocht vooral niet verloren worden. En dat gebeurde ook niet.
  Kwam Vitesse in september nog iets te kort tegen FC Skillz (1-2 nederlaag), zaterdag werden de punten gedeeld. Vitesse leek zich te laten verrassen door FC Skillz, maar telkens rechtte de ploeg van trainersduo Ronald Hes/Chris Treling de rug, wat uiteindelijk een mooi gelijkspel opleverde.
  FC Skillz had vast op méér gehoopt, gezien de ambities van de club, maar Vitesse deed het in het Wateringse Veld uitstekend.

  De eerste helft
  Vitesse ging heel goed van start en hoewel FC Skillz ging vol zelfvertrouwen en in hoog tempo ten aanval trok, werd het niet echt gevaarlijk, omdat Vitesse-spelers goed `stonden` en zich in persoonlijke duels niet lieten overrompelen.
  Dat leidde na een kwartiertje spelen tot enkele mogelijkheden voor Vitesse: Dominique Ariës schrok van een kans, die te eenvoudig in de handen van de keeper eindigde. Nasreddine Harrass, die weer een basisplaats had, zag de keeper wat ver voor zijn doel staan. Zijn hoge `schot` ging maar net over.
  Een goede combinatie van Vitesse eindigde in een vrije trap op de punt van het strafschopgebied. De voorzet werd fantastisch ingekopt, maar de grensrechter zag als enige een buitenspelsituatie.

  Deed FC Skillz niets? Zeker wel. Er waren combinaties en met strakke passes werd geregeld de aanval aan de andere kant voortgezet. Heel erg druk kreeg keeper Lennart van den Hengel het niet, maar waar nodig trad hij uitstekend op, ook toen hij de bal van de voet van de tegenstander gleed. Scheidsrechter Jesse Verduijn zag dat anders en gaf FC Skillz een penalty, die onberispelijk werd ingeschoten(1-0).
  Vitesse bleef, ondanks de stevige persoonlijke duels, de combinatie zoeken en het kon niet anders dat dát tot mogelijkheden zou leiden. Na een goede combinatie werd Dominique Ariës binnen het strafschopgebied zwaar gevloerd: Duncan Sjerp verzilverde de terechte strafschop (1-1) en Vitesse zat gelijk weer prima in de wedstrijd.
  De rust was voor beide ploegen hard nodig, want er was 45 minuten in hoog tempo en met een enorme intensiteit gevoetbald.

  De tweede helft
  De schrik was er wel even, toen Keeper van den Hengel een inzet van dichtbij wel tegen hield maar de afgeslagen bal een doelpunt werd. (2-1).
  De technisch zeer vaardige FC Skillz-spelers leken het minste last te hebben van het hoge tempo in de eerste helft en de Hagenaars bleven initiatief houden.
  Toch bleven de uitvallen van Vitesse gevaarlijk en toen Patrick dos Reis Tavares in het strafschopgebied overduidelijk onderuit werd gehaald, werd een tweede penalty voor Vitesse verwacht. Helaas, de scheidsrechter dacht daar anders over en FC Skillz kon verder gaan met aanvallen. Te vaak werd door Vitesse de lange bal gespeeld, tot ergernis van trainer Hes, die ook te vaak spelers op verkeerde momenten bij persoonlijke duels zag `instappen`.

  Nadat FC Skillz tot 3-1 was gekomen, leek de wedstrijd beslist. Het ging anders.
  Nu ging Vitesse toch weer over tot combinatievoetbal. FC Skillz werd teruggedrongen en er kwamen enkele mogelijkheden.
  Uit een snel genomen vrijetrap kon Dominique Ariës binnen schuiven (3-2). Er waren meer kansen, zoals de kopbal van Sjoerd van der Kolk, die maar nét overging.
  Dat combinaties beter renderen dan de lange ballen, bleek uit een goede combinatie van Vitesse, waaruit Duncan Sjerp fraai scoorde (3-3).
  Patrick dos Reis Tavares werd nogmaals onderuit gehaald, maar de scheidsrechter hield het bij, in totaal, twee gegeven penalty’s
  Vitesse Delft doet dus uitstekend mee in de 2e klasse. De technische staf verdient complimenten voor het goede voetbal, de teamgeest, de strijdlust en de `opgeven-is-geen-optie` mentaliteit.

  Er waren veel Delftse supporters in het Wateringse Veld. Sommigen zelfs met de rood-zwarte Vitesse-sjaal. Wordt dit een trend?
  Op 11 februari komt het Scheveningse SVC`08 op bezoek in Delft. Koploper, maar dat zegt niets!

  Tekst: Arjen van der Heijden
  Foto's: Moshe Amsalem

rfwbs-sliderfwbs-slide