• FC Binnenmaas - Vitesse Delft: 2 - 0

  In een, mogelijk als gevolg van de harde schuin over het veld staande wind, zware wedstrijd moest Vitesse na 90 minuten constateren dat F.C. Binnenmaas revanche had genomen voor de eerder in Delft geleden 6-2 nederlaag. Alhoewel het doelpuntenverschil destijds groter was, was er net als toen ook deze keer wat mij betreft weinig op de uitslag te beknibbelen. F.C.Binnenmaas ging alerter met de kansen om en creΓ«erde ook wel wat meer mogelijkheden dan Vitesse. Jammer genoeg bleek Rene de Graaff vlak voor de wedstrijd wegens een blessure, juist hij die de laatste tijd zijn draai weer leek te vinden, af te vallen.

  Voor de wedstrijd werd er nog uitgebreid gefilosofeerd over de mogelijk te behalen titel van de 2e periode wat automatisch plaatsing zou betekenen voor de nacompetitie en daardoor extra promotiemogelijkheden. Na afloop stond er echter een 2-0 nederlaag voor Vitesse op het scorebord en was die kans verdwenen. Wel jammer zo’n gemiste kans en zeker als we het goede spel en dito resultaat van vorige week tegen Sparta in onze overdenkingen meenemen. Alhoewel Vitesse met grote regelmaat op wist te stomen kwam het maar zelden tot echte kansen en als er wel een goede kans leek te zijn was de afronding dermate gehaast en matig dat het niet verwonderlijk was dat er niet gescoord werd. Natuurlijk speelde ook de keeper van Binnenmaas een rol. Maar ik heb toch de indruk dat het resultaat deze wedstrijd ook werd bepaald door het weinig adequaat omgaan met de mogelijkheden die er in de diverse aanvallen lagen. Voetballend was Vitesse wel iets beter maar zodra Vitesse te dicht bij het doel van Binnenmaas kwam, was de verdediging van Binnenmaas ter plekke en werd het gevaar geneutraliseerd.

  In de eerste helft had Vitesse de wind min of meer, namelijk schuin in de rug, mee met als gevolg dat het controleren van lange passes regelmatig moeilijk was van wege diezelfde wind. Reeds in de 5e minuut kwam Hisso Kawa naar mijn idee gevaarlijk ver uit zijn doel maar gelukkig ging het afstandsschot van Binnenmaas weliswaar over Hisso maar ook net over het doel van Vitesse. En in de 12e minuut plukte Hisso de bal voortreffelijk van de schoen van een doorgebroken speler van Binnenmaas. Zo was er in de 20e minuut een mooie vrije trap van Melvin Kingsale op Rik Burgering maar jammer genoeg was de keeper er als de kippen bij om het gevaar in de kiem te smoren. Direct daarna een uitval van Binnenmaas die mogelijk nog na aanraken van een Vitessespeler van richting werd veranderd en achter Hisso Kawa in het net caramboleerde: 1-0 voor Binnenmaas.

  Een prachtig hoogtepunt in de 34e minuut: een verre pass op Nichy Fortes werd door hem fantastisch aangenomen en in één beweging door ging Nichy op het doel af, omspeelde twee tegenstanders en gaf voor maar de voorzet leidde niet tot de begeerde en gewenste gelijkmaker.

  Na de pauze veranderde er niet veel. Koen de Vries kwam Denzel dos Santos vervangen. Reeds in de 53e minuut brak Koen door de verdediging maar door een oneffenheid in het veld verloor hij de bal aan de keeper en was er wederom geen gelijkmaker te bejubelen. In de 57e minuut liet de keeper van Binnenmaas door een voortreffelijke safe zien uit het goede keepershout gesneden te zijn. Vitesse werd qua veldspel wel weer wat sterker maar grote kansen leverde dat niet op. In de 75e minuut leek de strijd gestreden toen bij een snelle uitval Binnenmaas scoorde maar het bleek dat de speler die als tweede in de vloeiende combinatie had deelgenomen terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond. Het was slechts uitstel van executie. In de 83e minuut wist Binnenmaas via diverse schijven door te breken en een schot af te leveren dat buiten bereik van Hisso Kawa op de doelpaal stuitte een gelukje voor Vitesse, maar twee minuten later werd de beslissende 2-0 voor Binnenmaas toch aangetekend. De scheidsrechter liet nog wel een poosje doorspelen vanwege blessuretijd maar gescoord werd er niet meer!

  Opstelling Vitesse Delft:
  Hisso Kawa
  Nathan Martina, Lars Franssen, Sjoerd van der Kolk, Hamza El Kaddouri
  Patrick dos reis Tavares , Daan Burgering, Denzel dos Santos, (46 Koen de Vries)
  Rick Burgering, (65 Nasreddine Harrass) , Melvin Kingsale, Nichy Fortes (82 Jeroen Lathouwers)

  Niek Praagman

  Foto's: Frank Hopstaken
rfwbs-sliderfwbs-slide