• DSVP VE2 - Vitesse Delft VE1 3 - 0

  Zaterdag 23 september, de eerste competitiewedstrijd staat op het programma en wel uit tegen DSVP VE2 uit Pijnacker.
  Dit seizoen hebben we te maken met 7 nieuwe tegenstanders ten op zichte van het vorig seizoen, dus we hoeven niet direct van tactiek te wisselen.
  Tenzij deze teams onze wedstrijdverslagen hebben gelezen van het afgelopen seizoen!!!

  Transfernieuws: Helaas hebben een aantal spelers om diverse redenen moeten stoppen met “actief” voetballen, erg jammer, maar ze weten dat ze altijd weer welkom zijn. Daarnaast is er ook op de transfermarkt goed nieuws te melden, een aantal spelers die af en toe meededen op de trainingen hebben besloten dit om te zetten naar een lidmaatschap. Daarnaast waren er al onderhandelingen gaande met een Vitesse lid met een veteranenleeftijd en dit heeft uiteindelijk als resultaat opgeleverd een nieuw lid van ons team (Arthur van Straaten).

  Afgelopen zaterdag stonden we om 13.00 uur, op echt gras, in een heerlijk zonnetje klaar voor de wedstrijd. Langs de lijn hadden zich ook een aantal supporters gemeld, dat geeft altijd een positieve stimulans. De KNVB heeft besloten om met een digitaal wedstrijdformulier te gaan werken, wat als gevolg had, dat de scheidsrechter met zijn mobiel op de middenstip stond om de “digitale spelerskaarten” te controleren. Hoever gaat de digitalisering op het voetbalveld?

  DSVP trad met hetzelfde team aan als vorig seizoen en we wisten nog dat er toen tijdens de uitwedstrijd een hele ruime overwinning voor ons uit voortkwam. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek al snel dat we vol aan de bak moesten om DSVP van ons doel weg te houden. Het is een goed ingespeeld team, met spelers die met rust aan de bal mekaar goed konden vinden. Onze gelegenheidskeeper Alex kreeg het dan ook vrij snel al druk. Met zijn eigen stijl van keepen haalde hij diverse ballen uit het doel. Wij lieten ons echter ook met enige regelmaat gelden in het 16 meter gebeid van de tegenstander, we kregen diverse kansen. Echter stond er of een tegenstander in de weg of het vizier stond nog niet op scherp, zodat onze kansen onbenut bleven.
  DSVP wist uiteindelijk de 1-0 aan te tekenen, echter waren wij van mening dat hier onze keeper in zijn 5 meter gebied werd aangevallen door de spits van DSVP. De scheidsrechter bepaalde dat de bal nog los was en liet de spits dan ook scoren.

  In de rust was het inmiddels tijd geworden voor het wisselen van Erik en Bert met de nodige pijntjes (ingegroeide teennagel, ga eens naar de pedicure en een onwillige hamstring). Coga en Marko (gastspeler en misschien ook wel een vaste waarde in de toekomst, voor een aantal wedstrijden per seizoen) stonden klaar om het team te versterken. In de tweede helft gingen beide teams verder met waar ze gebleven waren….aanvallend voetballen en kansen creëren. Vaak werd er bij ons de lange bal gebruikt om spelers snel voor het doel van DSVP te krijgen, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Door deze tactiek werd het voor het middenveld lastig om snel aan te kunnen sluiten (denk aan conditie). Spitsen stonden dan ook vaak alleen tegenover een 4 mans verdediging. DSVP scoorde uiteindelijk wel de 2-0, waarvan gedacht werd aan buitenspel, bleek dit niet het geval te zijn. Hierna kregen we te maken met een paar blessures, Martijn kreeg last van een oude knieblessure en kon alleen nog verder als keeper, Alex stond zijn gele shirt dan ook aan hem af trok zelf een schoon shirt aan om vervolgens als rechtshalf aan de slag te gaan (met gele broek en sokken). Marko nam de positie van Martijn over als voorstopper. Marko moest uiteindelijk ook het veld ruimen met een hamstringblessure. We hadden geen wissels meer en besloten de wedstrijd met 10 man. De eindstand werd uiteindelijk door DSVP op 3-0 bepaald, met een man meer en wij achterin 1 op 1 spelend, levert dat al gauw extra ruimte op.

  De eerste wedstrijd van het seizoen zit erop, we hoeven niet geheel ontevreden te zijn. De nieuwe spelers hebben laten zien een versterking te zijn voor het team. Nu is het belangrijk om iedereen weer fit te krijgen, ook de spelers die vooraf al niet mee konden doen, zodat we aanstaande zaterdag hopelijk onze eerste punten kunnen gaan pakken. Misschien moeten we proberen een medische staf in de komende transferperiode te mobiliseren, een waterzak hebben we al.
  Verder hebben we na deze nederlaag onze positie op de ranglijst (11e) kunnen consolideren en De Zwaluwen nog steeds onder ons kunnen houden.

  PS. Voor ons oude veteranenvoetballers geldt inmiddels; wie niet omvalt, blijft staan. Voor zichzelf.
rfwbs-sliderfwbs-slide