• DSO - Vitesse Delft 1 - 1

  De thuiswedstrijd van Vitesse Delft tegen DSO eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisclub In een wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De 1-0 eindstand kwam uiteindelijk zoโ€™n 8 minuten voor het laatste fluitsignaal tot stand. Vitesse won toen maar de ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. De returnwedstrijd van vandaag 21 mei 2022 zou zomaar een kopie van die eerste ontmoeting kunnen worden en voor Vitesse is opnieuw winst uiterst belangrijk in verband met eventuele nacompetitie wedstrijden. Zo kon van tevoren worden gedacht in de hoop toch nog wat door te mogen gaan in deze competitie en haar vervolg.
  Vanaf het begin werd er door beide ploegen behoudend gespeeld. In de 21e minuut sloeg DSO toe en kwam Vitesse op achterstand. In de 27e minuut weer een goede uitval van DSO maar gelukkig voor Vitesse ging de bal net langs het doel en in de 29e minuut was er nogmaals een poging van DSO en opnieuw geluk voor Vitesse het schot eindigt op de lat. Hierna blijft het heen en weer gaan en in de 45e minuut wordt op slag van rust een goede aanval opgezet maar raakt Duncan de bal net niet voldoende en zo blijft de stand 1-0 in het voordeel van DSO.
  Na de thee komt een wat agressiever Vitesse het veld op maar slaagt er net niet in gevaarlijk te worden.
  In de 63e minuut wordt een prachtige Vitesse uitval door Nasreddine Harrass bekroond met een fabuleus schot in het kruis van het doel en daarmee is de stand 1-1. Iets later wordt in de 67e minuut een doelpunt van DSO afgekeurd vanwege buitenspel. DSO komt geregeld opzetten in deze fase en in de 70e minuut ontsnapt Vitesse aan een tegendoelpunt. In de 76e minuut redt Marco en of het nog niet genoeg is ontsnapt Vitesse nog een keer omdat een schot van DSO via paal en lat buiten het doel wordt gehouden. In de 89e minuut wordt een onhandige overtreding door Vitesse gemaakt maar opnieuw weet Marco erger te voorkomen! In de reserve tijd komt er gelukkig voor Vitesse geen speciale actie meer en zo wordt de eindstand definitief 1-1.
  Natuurlijk was een overwinning erg welkom geweest maar gezien de vele kansen voor beide ploegen is de zwaar bevochten 1-1 wel een positief signaal waar Vitesse vrede mee kan hebben. En nu maar kijken wat ons verder nog te wachten staat in deze toch wel spannende competitie.

  Niek Praagman

   

  Foto's Moshe Amsalem

rfwbs-sliderfwbs-slide