• DHC - Vitesse Delft 3 - 3

  Vitesse heeft de Delftse derby tegen DHC, afgelopen zaterdag, met 3-3 gelijkgespeeld. In een doelpuntrijke wedstrijd schoten beide ploegen weinig op met de puntendeling.

  Vooraf stond er veel op het spel. Zowel DHC als Vitesse, beiden ooit toonaangevend in de het Delftse voetbal, staan er op de ranglijst niet best voor. DHC leek zich daar het meest van bewust, want de thuisploeg schoot uit de startblokken. Binnen tien minuten stond aanvoerder Giovalli Serbony twee keer voor keeper Kevin Kingma. Even zoveel keer rondde hij doeltreffend af, de laatste keer met een lob. Vitesse schrok wakker en na een gemiste kans van Gigi Vermeer scoorde middenvelder Levie Schut in de 14e minuut de aansluitingstreffer; 2-1. Hierna golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide doelen. Beide keepers, Kingma van Vitesse en Oussama Zayzaoui van DHC, onderscheidden zich in positieve zin met een paar goede reddingen.

  Nadat scheidsrechter Manon Plandsoen het “startschot” voor de tweede helft had gegeven, was het wederom DHC, dat het heft in handen nam. Na balverlies op het middenveld werd Sinan Ocal gelanceerd. Hij ging alleen op het doel van Kingma en ondanks een inhaalrace van Kenneth Duah kon de verdediger niet voorkomen, dat Ocal scoorde; 3-1. Een resultaat leek een onmogelijke taak voor de ploeg van Van der Zwan, maar Vitesse rechtte haar rug. Het trok ten aanval en werkte zich een slag in de rondte. Keeper Zayzaoui was lang een sta-in-de-weg, maar was halverwege de tweede helft kansloos op een prachtige goal van Duncan Sjerp. De spits speelde goed en bracht met zijn doelpunt de spanning terug in de wedstrijd.

  Na twee gele kaarten aan de zijde van de thuisploeg kreeg Vitesse in de slotfase een vrije trap, net buiten het stafschopgebied. Op schitterende wijze scoorde Sjerp zijn tweede doelpunt van de middag; de bal verdween als een streep achter de goed-keepende Zayzaoui; 3-3.
  Er waren nog enkele minuten te gaan en Vitesse leek de langste adem te hebben. DHC werd teruggedrongen en liep op haar laatste benen. Beide ploegen claimden in de laatste minuten nog een strafschop, maar Plandsoen ging daar niet in mee. Na twee minuten blessuretijd floot zij voor het einde.

  Vitesse was de morele winnaar, omdat zij terug waren gekomen uit een haast uitzichtloze positie. De ploeg verdient een compliment voor de wilskracht, maar heeft – behoudens zelfvertrouwen – weinig aan het gewonnen punt. DHC verliet enigszins teleurgesteld het veld, maar ook zijn hadden in ieder geval niet verloren.
rfwbs-sliderfwbs-slide