• Derde winstpartij op rij voor de meiden van Vitesse

  Afgelopen zaterdag speelden de meiden van Vitesse Delft tegen de meiden van Den Hoorn. De hele week werd er afgevraagd hoe we tegen het Den Hoorn MO-13 team (een 9-tal ) zouden spelen: 9 tegen 11 of 9 tegen 9. Gelukkig bleek Den Hoorn over 14 meiden te beschikken, dus speelden we 11 tegen 11.

  Door parkeerproblemen was niet iedereen op tijd aanwezig, maar na wat oponthoud, konden we toch aan de wedstrijdbespreking beginnen. Inmiddels was het gaan regenen en bleven we in de kleedkamer, omdat het veld nog steeds bezet was. Na verloop van tijd konden we aan de warming-up beginnen en kon de wedstrijd aanvangen.

  Met een stevige wind in de rug en de nodige regen werd er meteen druk gezet en zetten we Den Hoorn vast op eigen helft. De buitenspeelsters Vera en Alissa snelden langs hun tegenstanders, maar wisten het doel nog niet te vinden. Veel kansen werden er verspeeld: schoten op het doel, net naast… de bal wilde er niet in. Toch wist Fleur, na 20 minuten, met een schuiver de keepster te passeren: 0 – 1. Den Hoorn kwam niet van eigen helft af, maar Vitesse wist de voorsprong niet te vergroten: de ruststand bleef 0 – 1. In de kleedkamer werd nogmaals de tactiek besproken en na even bijgekomen te zijn, begonnen we aan de tweede helft.

  Opnieuw werd Den Hoorn op eigen helft vastgezet, maar hun behendige en snelle rechtsbuiten wist toch aan de verdediging te ontsnappen. Maar gelukkig wist Noa door goed keeperswerk haar af te stoppen. Dat was dus een waarschuwing.

  Vitesse trok opnieuw in de aanval en enkele rushes van Sanne en daarna Rijna, wist de laatste door te breken en vakkundig de 0 – 2 aan te tekenen. De regen bleef gestaag vallen en dat was geen pretje. Inmiddels mocht Suus de zoveelste corner nemen en na een indribbel bal, schoot zij de bal snoeihard over de keeper in het dak van het doel. Met nog kort te spelen, wist Rijna, na opnieuw een lange rush, de eindstand op 0 – 4 te brengen. De scheids floot bijna direct af. De meiden bedankten de scheids en de tegenstandsters en haastten zich naar de kleedkamer voor een lekkere warme douche.

  Pracht prestatie, meiden! Door deze derde overwinning op rij, staan we nu op een gedeelde tweede plaats. Op naar volgende week, Lyra thuis.

rfwbs-sliderfwbs-slide