• De punten terecht gedeeld

  Alexandria 66 – Vitesse Delft 1-1

  De punten terecht gedeeld

  Veel gebeurde er niet in de eerste helft, maar direct na rust kopte Patrick Dos Reis Tavares uit een corner fraai in: 0-1. Het gaf de spelverhoudingen van de eerste helft goed weer.
  Na dat doelpunt zette Alexandria wat meer druk en moest Vitesse achteruit. Dat leidde niet tot paniek want de verdediging zag er net als in de eerste helft, solide uit.
  De laatste 20 minuten werd de wedstrijd toch nog levendig. Rond de 70e minuut werd een doelpunt van Alexandria terecht afgekeurd en moest Kawa Hisso nog een schot van Nigel van Engel van Alexandria keren.
  Vitesse leek het plan te hebben de voorsprong uit te breiden via dode momenten. Bij een vrije trap in de 74e minuut voor Vitesse op het doel van Alexandria waren wel erg veel Vitesse spelers in de buurt. Een verdediger van Alexandria onderschepte de vrije trap en bereikte met een enorme pass de enige aanvaller. Hij speelde de verdediger van Vitesse uit en scoorde 1-1.

  Kort daarop honoreerde de scheidsrechter Vitesse twee keer níet met een penalty.
  Wel stond wederom een Rotterdamse aanvaller in de 84e minuut bij een diepe bal tegen slechts één Delftse verdediger. Deze kon niet anders dan hem aanpakken, daarmee een penalty voor Alexandria veroorzakend. 2-1 zou je denken, maar dat liet Kawa Hisso niet gebeuren: knap hield hij de strafschop.
  In de 90e minuut maakt Lars een overtreding bij de uitgooi van de keeper. Deze gaf Lars een duw en kon met een rode kaart vertrekken. Helaas gaf de scheidsrechter geen penalty; hij bestrafte de overtreding van Lars met een vrije trap voor Alexandria.1-1 was de eindstand en dat is wellicht een goede weergave van de hele wedstrijd. Fijn was het om te zien, dat Sjoerd van der Kolk na een zware blessure zijn eerste competitieminuten via een invalbeurt kon maken.

  De eerste helft leverde voor beide partijen weinig échte kansen op. Alexandria speelde vooral de lange bal maar de Delftse verdediging stond goed opgesteld en gaf, behoudens enkele afstandschoten, niets weg. Langzamerhand kreeg Vitesse meer overwicht, met name door het sterke en goed combinerende middenveld. Heel lastig kreeg de Rotterdamse keeper het niet, hoewel hij geluk had dat Rick Burgering uit een corner van dichtbij net over het doel kopte. De supporters uit Delft zagen de tweede helft met vertrouwen tegemoet, want het spel van Vitesse was beslist beter.
  Direct na rust kwam dus de 0-1.
  Met dit gelijke spel schoten beide ploegen niet veel op: Vitesse is middenmoter en Alexandria moet oppassen niet bij op de onderste plaatsen terecht te komen.

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso

  Koen Lahnstein, Lars Fransen, Hamza el Kaddouri

  Jeroen Lathouwers, Melvin Kingsdale (Rick de Vroom, Abdoellah Tajdirti), Daan Burgering, Patrick Dos Reis Tavares,

  Rick Burgering, Denzel dos Santos, Helder Mendes Andrade (Sjoerd van der Kolk)

  Verslaggever Arjen van der Heijden
rfwbs-sliderfwbs-slide