• De ALLERLAATSTE wedstrijd van 2018!

  De ALLERLAATSTE wedstrijd van 2018.

  Dit was de wedstrijd voor de beker van het 4e team van Vitesse Delft. Het team is een jonge leuke groep en heeft zich in de zomer versterkt met een aantal nieuwe spelers. Hierdoor is de kwaliteit van het team omhoog gegaan en dit begint nu zijn vruchten af te werpen. In de competitie staan zij ongeslagen boven aan met 24 punten uit 8 gespeelde wedstrijden, 6 verliespunten voor op de 1e achtervolger.

  Vandaag stond er een bekerwedstrijd tegen MVV’27–9 op het programma. In de eerste ronde zijn 9 punten uit 3 wedstrijden behaald door de mannen. Hierna volgde een uitwedstrijd op 20 oktober tegen Honselersdijk-7, na een 2-0 achterstand werd er in een goede 2e helft met 2-4 gewonnen.

  De volgende ronde werd vandaag gespeeld in Maasland. De 1e 10 minuten kregen ze een aantal goede mogelijkheden en door de tegenwind kon MVV’27 gevaarlijk counteren.. Achterin werd er bij de tegenstander geen risico genomen en alle ballen vlogen de sloot of bosjes in. Doordat er stevig werd gespeeld door MVV’27 hadden onze jongens uit Delft het moeilijk. Na een foutje in onze verdediging werd er na ongeveer een half uur spelen gescoord door MVV’27, 1-0 achter. De snelheid in het spel van het 4e was er niet en er werd teveel breed gespeeld. Dit veranderde in de 2e helft (zoals ook in de afgelopen weken) en werd er druk op de tegenstander gezet en de bal ook sneller die gespeeld, geholpen door de wind in de rug.

  Er ontstonden vele scrimmages voor de goal van de Maaslanders, maar ook hun counters waren zeer gevaarlijk. Na 25 minuten een mooie aanval en een strak schot van Noud onder de lat 1-1, wat zou het vervolg zijn in deze mooie bekerwedstrijd?

  Nou die kwam er voor Vitesse Delft, na een mooie aanval over links met een prachtige voorzet van Niels op het hoofd van Frenk werd het 1-2 met nog ongeveer 10 lange minuten te spelen. De bank met spelers stroomde het veld op om deze voorsprong te vieren. MVV’27 ging nu alle ballen voor de goal van Vitesse proberen te slingeren om een gelijk spel uit het vuur te slepen en een noodzakelijke penaltyserie.
  Dit lukte echter niet doordat onze keeper Wesley tegen de zon kijkend een hoge bal nog net uit de kruising kon duwen. Er kwamen nog enkele minuten blessuretijd bij, in deze overigens sportieve bekerwedstrijd. In dit soort wedstrijden zie je dat de spelers een stapje extra doen om de overwinning mee naar Delft te nemen. Na het eindsignaal kreeg de ploeg van de ruim aanwezige supportersschare een welverdiend applaus.

  Zonder verliespunten in competitie “Herbstmeister” en beker, dit smaakt naar meer in de 2e seizoenshelft. Nu eerst een paar weken rust zodat de blessures en pijntjes kunnen genezen. Kom in 2019 ook eens kijken naar dit leuke team, waarvan de meeste jongens sinds hun jeugdjaren bij Vitesse Delft voetballen.

  Bedankt jongens voor deze mooie 1e seizoenshelft,
  Jullie Supporters.
rfwbs-sliderfwbs-slide