• De 7 klapper van de veteranen

Na 3 gelijke spelen uit de laatste 4 wedstrijden, zat het er aan te komen. Zou het dan thuis tegen Berkel VE1 gaan gebeuren? Na de verloren uitwedstrijd (3-2) en gezien de stand(nr 10 tegen nr 9), was er geen gebrek aan motivatie. En ja hoor ook aan spelers geen gebrek deze keer, de selectie bestond uit 15 man (waaronder gastspeler Harold). Misschien dat het weer ook een bepalende factor is geweest op het aantal spelers. De wedstrijd stond weer onder leiding van Mattie.

Binnen 10 minuten stonden we al met 2-0 voor en ja hoor eindelijk was het dan zover, Arthur die alweer een tijdje droog stond nam beide doelpunten voor zijn rekening. Het leek wel alsof Berkel door de zon bevangen was en niet wist wat er gebeurde. Wat volgde was een zeer leuke 1e helft, Vitesse domineerde het spel. Er werd goed gecombineerd en prima verdedigd. Verdedigers Wim en Martijn gingen allebei met enige regelmaat mee naar voren, wat resulteerde in goede aanvallen. Doelpunten bleven echter nog even uit. Helaas kwam er toen een vervelend moment, waarbij Rick een lelijke tik tegen zijn enkel kreeg, dit was zodanig dat hij gewisseld moest worden. Antonio nam zijn positie in de spits over. Echter deze wissel werd na 10 minuten alweer ongedaan gemaakt, omdat Antonio last kreeg van zijn hamstring (helaas voor hem voor de zoveelste keer). Dus Antonio, wiens hele familie in de dugout zat, moest het veld alweer ruimen en Coga maakte vervolgens zijn opwachting. Vanwege het zonnige weer (hoge temperatuur) besloot de scheidsrechter na 22,5 minuten een waterpauze in te lasten. Hierna pakte Vitesse de draad weer snel op, verdedigend stond het heel sterk. Wim, Alex, Martijn en Bert lieten de spitsen niet in de buurt van Chris komen. Op het middenveld werd de slag gewonnen door Arthur met naast zich Hans \"wouters\" de Knegt, op links Luis en op rechts diverse spelers. In de spits liep Lasja zich de longen uit het lijf met naast zich ook weer diverse spelers. Voor rust werd er nog 2x gescoord, Vitesse kwam op 3-0 door een benutte penalty van Arthur en Berkel maakte nog de 3-1.

In de rust was Rick weer hersteld en wilde graag weer meedoen, Bert gaf aan te willen wisselen dus dat was gauw geregeld.
    Met een paar wisselingen, Hans naar linksback, Patrick terug naar middenveld en Rick dus in de spits. Verdere voorstellen voor wissels die niet nodig waren, werden van tafel geveegd. Belangrijk was om de 3 punten binnen te halen en het liefst de voorsprong uit te bouwen.

Zo gezegd zo gedaan, de 2e helft begon zo als de eerste eigenlijk eindigde. Vitesse nam het heft weer in handen en kwam al vrij snel op 4-2 door Arthur. Hierna werden er nog heel veel kansen gecreëerd, Lasja was degene die de meeste pech ondervond. Dan weer een been, dan weer de lat of een kapbeweging teveel....het lukte maar niet. Alex dacht op een gegeven moment waarschijnlijk, laat ik het maar eens proberen. Een schot van 25 meter ging maar rakelings over.
    Toen was daar een momentje voor Berkel, een vrije trap op 20 meter van ons doel, werd door Luis met zijn hoofd half tegen gehouden. Hierna wist Chris zich er even geen raad mee en moest toestaan dat de spits van Berkel net iets eerder bij de bal was en nog maar net kon intikken, 4-2. Hierna was het weer tijd voor een waterpauze. Chris, die 3 weken eerder al een blessure had opgelopen, kreeg weer last van dezelfde kwaal en moest wisselen. Gelukkig hebben wij Martijn op de achterhand en nam hij de plek van Chris over. Dit deed hij weer zeer verdienstelijk, met op een gegeven moment een hele mooie en vooral nuttige redding. De wissel van Chris betekende natuurlijk ook de entree van Harold in het team, hij nam de plek van Martijn als voorstopper over.
    Het laatste kwartier was ingegaan, Patrick liep ook een blessure op en daarop mocht Bert weer terugkeren in het elftal.
    Het was tijd voor nog een paar doelpunten, Arthur scoorde zijn 4e, Rick liep goed door op de laatste man van Berkel en wist de bal te veroveren. Hij maakte 6-2. Uiteindelijk was het Coga die de eindstand op 7-2 bepaalde. Hij speelde een hele goede wedstrijd en had zelf een penalty verdiend uit zijn eigen opgezette aanval. Hij schoot de bal zeer geplaatst in de rechterhoek.

En dus waren de 3 punten op een zeer verdienstelijke manier in de wacht gesleept. In de stand zijn we een plek gestegen, nu 9e met Berkel onder ons op de 10e plek (met 2 wedstrijden minder gespeeld). Het gat met de nummer laatst is nu 4 punten ( en wij hebben nog 1 wedstrijd minder gespeeld).
    Volgende week de inhaalwedstrijd thuis tegen DSVP, ook hier liggen weer kansen op punten. Dat hebben we al eerder bewezen tegen onze buren uit Pijnacker.