• DCV - Vitesse Delft: 1 - 1

  Vitesse Delft en DCV delen de punten en daar kon iedereen wel de redelijkheid van inzien.
  Vitesse Delft was gevaarlijker in de eerste helft en komt op voorsprong door een prachtige goal van Jeroen Lathouwers. DCV is in het eerste deel van de tweede helft sterker en maakt ook de gelijkmaker. In de eindfase waren er over en weer nog enkele kansen en een discutabel moment. Daar bleef het bij op een zeer winderige dag met de wind precies dwars over het veld. Vitesse Delft blijft ongeslagen in de laatste vier wedstrijden en dat is een mooie teamprestatie!

  In de 1e minuut al gelijk dreiging van Vitesse kant. René de Graaf kwam van links op een diepe bal alleen voor de keeper. Deze kon de bal met de linkervoet nog net tot corner verwerken. DCV was gewaarschuwd en bleef defensief spelen. Het spel ging beide kanten op. Vitesse was voetballend wat sterker en DCV iets meer gewend aan het zachte en af en toe hobbelige veld. Met de wind erbij was het niet eenvoudig. Corners aan beide kanten. Keepers op hun post. Marco pakt een schuiver van DCV in de 13e minuut. Kopballetje van René De Graaf in de 18e minuut. Naast. Afzwaaier van Rick Burgering, weer op het hoofd van René in de 27e minuut, over. Vitesse Delft iets dreigender tot de 35e minuut. Daarna DCV enkel keren voor de goal bij Vitesse maar niet nauwkeurig of een buitenspel goal in de 40e minuut. En dan in de 41e minuut een interceptie van Patrick Dos Reis Tavares op links en een snelle pass naar René de Graaf die meters maakt, kapt en vanaf links ruim voorgeeft. Waarheen? Wat ver van de goal? Daar staat Jeroen Lathouwers op 25 m, een beetje rechts uit het midden. Hij controleert de opstuitende bal met de borst en stuurt deze direct naar voren, draait een kwartslag, doet een stap en neemt de uit de lucht vallende bal op de rechterwreef. De bal zeilt strak met de wind van links in de rechterbovenhoek. U moet er zelf bij zijn geweest om te beseffen dat dit een meesterlijke goal is, gegeven de omstandigheden. Gelukkig heeft uw reporter er ook beelden van gemaakt. Ga direct naar ons Youtube kanaal voor de samenvatting. De eerste helft loopt af met nog een kans voor Denzel Dos Santos die de bal in een rebound over trapt. Rust.


  De tweede helft lijkt te starten zoals de eerste. Voor neutraal publiek niet vreemd want de verwarring van de shirts en broeken is groot. Rood-zwart speelt tegen zwart-rood. DCV komt iets strijdlustiger achter de thee vandaan en maakt in de 49e minuut gelijk. Vitesse Delft dekt op linksachter niet voldoende door. DCV speelt laag en strak de 16 in. Keeper Marco komt, maar kan niet ingrijpen en de uiterst behendige aanvoerder van DCV omspeelt hem, draait en trekt voor vanaf de achterlijn. Op de stip staat een speler ongedekt en die schiet strak in tussen spelers en keeper door. DCV dringt aan en Marco moet tot 2x toe redden. Patrick Dos Reis weet ook nuttig een bal weg te tikken en het is alle zeilen bij. Na 65 minuten start het wisselen. Melvin en Helder komen. René de Graaf valt geblesseerd uit en ook Ab valt in. Het spel golft op en neer zonder grote kansen. Dan krijgt Vitesse Delft in de 78e minuut een vrije trap van rechts midden. Jeroen draait de bal in naar de 2e paal. Kevin Soares kopt vallend prachtig in. Buitenspel? De beelden laten zien dat dit zeker niet zo is. Scheids niet op een lijn. Helaas. Wel trekt Vitesse Delft het spel meer naar zich toe. En op slag van 90 minuten wordt Jeroen Lathouwers neergehaald op 20m voor de goal. Dyon Rosbergen kromt de vrije bal naar de rechterkruising. De keeper van DCV is attent en weet de bal nog net weg te tikken. Nog wat laatste schermutselingen en de puntendeling is een feit.

  Samenvatting op Youtube. KLIK HIER


  Opstelling Vitesse Delft:
  Marco van Bergen Henegouwen
  Rick de Vroom, Kevin Soares, Dyon Rosbergen, Joël Brito Lopes (Melvin Kingsley),
  Jeroen Lathouwers, Daan Burgering, Patrick Dos Reis Tavares,
  Rick Burgering, Denzel dos Santos (Helder Mendes Andrade), René de Graaf (Ab Tajdirti)

rfwbs-sliderfwbs-slide