• CVV Berkel - Vitesse Delft 2 - 4

  De stand van zaken vooraf
  Berkel draait een wisselvallig seizoen, wat resulteert in een plaats in de middenmoot, met 7 punten uit 6 wedstrijden, maar wel met een wedstrijdje minder gespeeld dan Vitesse. Berkel scoort gemiddeld één doelpunt per wedstrijd.
  September 2020 verloor Vitesse haar thuiswedstrijd tegen Berkel met 0-1.

  Vitesse bezet de 2e plaats na een zeer fraaie resultaten in de eerste wedstrijden. Er werd goed gevoetbald en er was veel strijd. De laatste twee wedstrijden gingen moeizamer, maar de ambities zijn groot, dus de verwachting is dat de inzet groot zal zijn en de punten mee gaan naar Delft.

  De wedstrijd
  08’ 0-1 Patrick dos Reis Tavares
  15’ 0-2 René de Graaff
  40’ 0-3 Koen de Vries
  49’ 1-3 Bart van den Dool
  68’ 2-3 Bart van den Dool
  88’ 2-4 Nasreddine Harrass
  Gele kaarten:
  Duncan Sjerp (Vitesse)
  Rick Ammerlaan (Berkel)

  Helaas moest ook deze wedstrijd noodgedwongen zonder publiek worden gespeeld. Dat is natuurlijk jammer, want Vitesse heeft een grote groep trouwe supporters, die dit keer niet naar Berkel konden komen.
  De spelers deden alsof er honderden toeschouwers waren, door bij opkomst keurig te zwaaien naar de supporters, die er dus niet waren.

  Op de eerste minuten na had Vitesse de hele eerste helft in handen. De twee spitsen René de Graaff en Koen de Vries, ondersteund door Duncan Sjerp, kwamen veel in balbezit, vooral door het vroegtijdig ingrijpen van de middenvelders. Berkel kwam er niet aan te pas en de 3 doelpunten waren dan ook zeer verdiend.
  Hoe anders was de tweede helft. Berkel voerde de druk verder op en dat resulteerde in twee doelpunten die eigenlijk niet nodig waren. Het vierde doelpunt van Vitesse was voor Berkel de genadeslag.

  De eerste helft
  Berkel ging furieus van start met zeer hoge druk op de verdediging van Vitesse. Het leek of hierop niet was gerekend. Berkel speelde met drie verdedigers tegen de twee aanvallers van Vitesse. Langs de zijlijn trokken Berkel spelers, zeker in het begin, veelvuldig ten aanval.
  Toch was deze storm snel geluwd. Keeper Scott Dijkxhoorn stopte rustig een inzet van Berkel.
  Lars kopte een corner net over: een signaal dat Vitesse de regie over het spel zou krijgen.
  De middenvelders pakten de tegenstander goed aan. Ze zaten er bovenop en Berkel kwam er niet meer aan te pas. Lars Fransen en Sjoerd van der Kolk heersten als centrale verdedigers zowel over de grond als in de lucht.
  In de 10e minuut was er het verdiende doelpunt: op aangeven van Koen de Vries schoof Patrick dos Reis Tavares de 0-1 binnen.
  Vitesse combineerde er lustig op los en door de stevige aanpak op het middenveld kwam Berkel niet meer aan aanvallen toe.
  Een kopbal tegen de paal van Duncan Sjerp was de aankondiging voor méér.
  Door het vastzetten van de tegenstander door Daan Burgering werd René de Graaff in de gelegenheid gebracht te scoren: 0-2.
  Verder dan een schot dat ver over ging en een schuiver voor het doel langs kwam Berkel niet.
  Op het middenveld werd de bal veroverd en in de diepte aangespeeld schoof Koen de Vries netjes in. Met 0-3 werd er gerust en was de overwinning eigenlijk al binnen, dacht men…

  De tweede helft
  Berkel kwam weer furieus uit de startblokken, met veel druk op de middenvelders en verdediging van Vitesse. De Berkelse flankspelers werden vrij gelaten zodat Berkel rustig kon opbouwen.
  Een vrije trap op zo`n 18 meter eindigde in het doel 1-3. Niets aan de hand zou je zeggen, maar Berkel bleef drukken zetten, in het zadel geholpen door Vitesse spelers die te snel instapten of juist op te grote afstand verdedigden, waardoor Berkel-spelers zichzelf vrij speelden.
  Het middenveld kwam volledig in Berkelse handen en er was weinig dreiging meer van Vitesse.
  Er was te weinig aanvallende mankracht: middenvelders en verdedigers bleven bij uitvallen te veel hangen, wat een heel groot speelveld veroorzaakte. Het fanatisme van Berkel stuwde Vitesse in de verdediging, zonder dat er heel veel grote kansen werden weggegeven. De 2-3 kwam verdiend maar toch wel onverwacht: een voorzet werd niet snel genoeg weggewerkt.
  Een vrije trap op een paar meter van de doellijn werd door het voltallige Berkel-team geblokt.
  Met de wissels kreeg Vitesse toch weer meer vat op het spel. Nasreddinne Harrass kwam in het veld en hij heeft wel vaker als invaller gescoord. Zou hij dat nu weer doen? In de 88e minuut werd hij goed vrijgespeeld en schoof hij de bal keurig langs de keeper 2-4. De resterende tijd werd door Vitesse zelfbewust uitgespeeld en daarmee was de 6e overwinning dit seizoen een feit.

  DSO won als verwacht van het laag geplaatste Kagia (3-1), waardoor Vitesse nog steeds op twee punten achterstand staat van DSO. Volgende week de topper tegen DSO.

  Opstelling Vitesse:
  Scott Dijkxhoorn
  Nathan Martina, Lars Fransen, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri,
  Patrick dos Reis Tavares (51’ Mitchell Gronsveld), Daan Burgering, Duncan Sjerp, Levie Schut (62’Pepijn Snel)
  Koen de Vries (82’ Mark de Graaf), René de Graaff (62’ Nasreddine Harrass)

  Programma 27 november:
  Mooie wedstrijden: zowel Vitesse 1 en Vitesse 2 ontvangen de koploper in hun afdeling!
  11.45 uur Vitesse Delft 2 – Lyra 2
  14.30 uur Vitesse Delft 1 – DSO 1 !

  Arjen van der Heijden
rfwbs-sliderfwbs-slide