• CVV Berkel - Vitesse Delft 1 - 1

  Beide ploegen wilden in geen geval verliezen om dieper in de degradatiezorgen te komen. Door het gelijke spel zijn de problemen nog niet voorbij en volgen er nog spannende weken. De wind had grote invloed op de wedstrijd. Berkel had de sterke wind in de eerste helft tegen, waardoor Vitesse domineerde. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Scheidsrechter Kenneth Debipersad had de handen vol alles in goede banen te leiden. Er waren veel overtredingen, veel gele kaarten en veel irritaties. Dit alles zorgde voor een spannende, maar niet hele goede wedstrijd.

  Vitesse startte met Pepijn Snel als centrale verdediger, bij afwezigheid van de geschorste Sjoerd van der Kolk. Naast hem speelde Kenneth Duah. De verdediging maakte een solide indruk. Berkel zette Vitesse in de eerste minuten stevig onder druk door snel te combineren en hard de duels aan te gaan. Dit leidde in de 4e minuut tot een schot van Nino Jonkman, maar Vitesse-doelman Sven Bekking redde bekwaam. Vitesse rechtte de rug en liet zich niet meer door de Berkelaren aftroeven. Er was in de 10e minuut een mooie kans voor Pepijn Snel, maar de bal ging net naast.

  Berkel had het de hele eerste helft moeilijk tegen Vitesse, dat met veel zelfvertrouwen en een enorme inzet Berkel terugdrong. Rick Burgering, zijn broer Daan, Pepijn Snel en Duncan Sjerp maakten het keeper Jim Visser knap moeilijk, maar een verdiend doelpunt bleef uit, mede dankzij keeper Jim Visser. De mooiste kans was vlak voor rust voor Sjerp, maar zijn inzet, op enkele meters van de doellijn, ging over. Berkel hoopte met een gelijk stand de rust in te gaan, om met de wind in de rug de tweede helft Vitesse op de rug te leggen. Vitesse kreeg toch het verdiende doelpunt. In de 45e minuut kopte Duncan Sjerp uit een corner de 0-1 binnen.

  De ploeg van trainer Corian Wigboldus begon furieus de tweede helft, op jacht naar de gelijkmaker. De duels werden steviger en scheidsrechter Kenneth Debipersad had moeite consequent te blijven fluiten. Ook met het strooien met vele gele kaarten lukte het nauwelijks de ploegen in het gareel te houden. De ploeg van Benjamin v.d. Zwan/Chris Jansen streed met hart en ziel maar de Berkelaren waren ‘t meest in de aanval. De backs Nino Jonkman en Roy Visser speelden `hoog` en bemoeiden zich veelvuldig met de aanval. In de 50e minuut was er een uitval van Vitesse maar de inzet van Levie Schut, die steeds beter gaat voetballen, werd door de Berkelse keeper gestopt.

  Er waren veel merkwaardige valpartijen en één ervan, in het Delftse strafschopgebied, werd door de scheidsrechter bestraft met en penalty. Onberispelijk schoot Vincent Hoogervorst Berkel naar 1-1. Even later werd de doorgebroken invaller Jeremy Agyemang op het randje van het strafschopgebied gestopt, maar de vrije trap leverde niets op. Berkel had aan het einde van de wedstrijd nog de grootste kans op een overwinning: in de 87e minuut werd op de lat gekopt en konden de Vitesse verdedigers met veel inzet een nederlaag voorkomen.

  Beide teams hebben nog punten nodig en afgaande op dit duel zullen die er zeker nog komen. Of dat voldoende zal zijn, moet blijken.

  Tekst: Arjen van der Heijden / Harold Koster
  Foto's: Moshe Amsalem
rfwbs-sliderfwbs-slide