• Coronaproof en barbaars

  Zaterdag 10 oktober, de dag begint met een flauw zonnetje, beetje wind en het is droog. Alleen de verwachting voor de middag was iets anders en kwam ook volledig uit. Zwaar bewolkt, veel regen en wind. De corona maatregelen komt de voetbalsfeer al niet ten goede, maar bij Excelsior Maassluis deden ze er nog een schepje bovenop. We mochten ons melden op veld 3 en omkleden in de dug-out. Verder geen warme thee in de pauze. En uiteraard dus ook geen douche na afloop, zo luxe waren de dug-outs nou ook weer niet. Daar moet je mee dealen als echte liefhebber, want anders blijf je toch gewoon thuis bij de kachel zitten.
  Wat verder wel een raar beeld schetste, was dat een vereniging waar 2 wedstrijden werden afgelast (waaronder het 1e), omdat in beide teams corona besmettingen waren voorgekomen, er bij andere wedstrijden op het hoofdveld wel gewoon toeschouwers op de tribune zaten. Sommige verenigingen nemen het dus blijkbaar niet zo nauw. Waarschijnlijk dan ook het laatste voetbal weekend, want de aantallen besmettingen blijven stijgen dus een algehele voetbalstop zit er wel weer aan te komen.

  Over de wedstrijd wil ik niet zoveel kwijt, want het wordt een beetje een herhaling van zetten. Ondanks dat we deze keer echt dachten dat we kansen hadden om de 3 punten mee naar huis te nemen, bleven we toch weer met 0 punten achter.
  De eindstand was in dit geval 5-1 en daar leek het in het begin van de wedstrijd niet naar toe te gaan.
  Een sterk begin van Vitesse, maar geen doelpunten. Daartegenover sta je dan ineens weer met 2-0 achter.
  Tijdens de pauze rond de dag-out en onder de paraplu van Edwin werden er 3 wissels doorgevoerd.
  Dit pakte heel goed uit, want binnen 5 minuten werd er door Ramy uit een goede aanval en beslissende pass van Patrick B. snel gescoord. Er gloorde weer hoop en we probeerden van alles, wat resulteerde in een schot op de paal van weer Patrick B., wat liet hij zich gelden in de eerste periode van de 2e helft. Iemand anders die niet vergeten mag worden is onze keeper Richard, ja weer. Hij hield op spectaculaire wijze de schade nog beperkt, al ging dat een keer ten koste van een gericht schot op een zere plek.
  De kou had zijn tol al geeist voor Ramy, die met een hamstringblessure halverwege de 2e helft uitviel. En ja het was erg koud en sommige veteranen krijgen dan last van een gevoelige blaas, zo ook onze grensrechter. Zie foto en probeer te raden wie het was.

  Onder deze barbaarse omstandigheden moesten we onze natte tenues in en rond de dag-out wisselen voor wat drogere kleding. Wat is het gemis van een 3e helft dan groot, een warme chocolademelk met slagroom (of een Hertog Jannetje) was erg gewenst.
  Volgende week zijn we vrij en mijn verwachting is de weken daarna ook nog, want de aantallen besmettingen zullen na dit weekend niet zijn afgenomen, zeker niet in Maassluis.

  Selectie: Richard, Mahmoud, Peter Jan, Frank, Ruud, Thijs, Ramy, Peter, Martijn E., Patrick S., Martijn A., Wim, Patrick B. en Kristian.
rfwbs-sliderfwbs-slide