• Bliksemstart voor de Onder 17-1

    Afgelopen zaterdag speelde de Onder 17-1 van Vitesse Delft hun eerste competitiewedstrijd in de derde fase van de Eerste klasse.

    De wedstrijd werd pas eind van de middag gespeeld in Den Haag tegen Quick. De club uit Den Haag wordt gezien als 1 van de kanshebbers voor de titel.

    De start van de wedstrijd begon veelbelovend voor de club uit Delft-Zuid. Na een kwartier schoot Mirac de Delftnaren op voorsprong via een rebound. De ploeg van trainer Marco Schaareman bleef druk zetten en was opzoek om de score verder uit te bereiden. Hierdoor groeide de rood-zwarten verder in de wedstrijd. Vitesse wist zichzelf te belonen via Dez die de bal langs de Quick-doelman wist te schuiven; 0-2. De thuisploeg kreeg nog de kans om de aansluitingstreffer te maken maar dankzij een paar goede reddingen van de nieuwe doelman Florian bleef de stand 2-0 staan. Toch lukte het Quick om kort voor rust de Vitesse muur te breken en gingen beide ploegen met een 1-2 tussenstand de rust in.

    De tweede helft was pas enkele seconde onderweg of Vitesse Delft had de score vergroot. De bal werd vanuit 20 meter op fraaie wijze in de kruising geschoten door Dez; 1-3. Dit beloofde nog een mooie pot voetbal te worden en dat werd nog eens extra bevestigd vlak voor tijd: Na een mooie dribbelactie van Dez werd Mirac gezocht in de ruimte en die ronde de bal fraai af door de keeper te verschalken met een lopje.

    De spelers kunnen trots zijn op de prestaties en kregen verdiend de complimenten van de trainers. Aankomende zaterdag speelt de Onder 17-1 om 10 uur uit tegen vv Schipluiden. Zeker de moeite waard om het team te volgen!

rfwbs-sliderfwbs-slide