• Beloften verliezen nipt in Honselersdijk

In de Delftse Beloftencompetitie heeft Vitesse met 2-1 verloren van Honselersdijk. Ondanks een goede tweede helft kon er niet minimaal één punt mee naar Delft worden genomen.

Honselersdijk begon als favoriet aan het duel. De ploeg uit het Westland had de eerste wedstrijd bij DHC met 0-14 gewonnen. Vitesse werd gelijk onder druk gezet en wij kwamen maar moeizaam aan voetballen toe. Het leverde niet veel grote kansen voor de thuisclub op en bij de schaarse gevaarlijke momenten was keeper Jayden de Bock attent. Vitesse kwam maar moeilijk onder de druk uit en toch kreeg het in de 27e minuut een levensgrote kans. Merveille Lutumba gaf op rechts voor en via Gigi Vermeer kwam de bal bij Fallilou Gueye. Zijn kopbal ging net over. Aan de andere kant redde Jayden op een kopbal en schoot de rechterspits van Honselersdijk voorlangs. Vlak voor rust brak Bram van ’t Noordende door het midden door. In een kansrijke situatie werd hij onderuit gehaald, althans, dat vond iedereen bij Vitesse. Scheidsrechter René Bloot dacht er echter anders over en floot niet voor deze vermeende overtreding.
    Dankzij hard werken aan Vitesse kant en een goed georganiseerde verdediging, onder leiding van Andy Bosman en aanvoerder Pepijn Snel, werd de 0-0 met rust gehaald.

Na de thee kwam Vitesse overtuigender uit de startblokken. Er was meer dreiging naar voren, mede door de inzet van middenvelder Sam de Haan. Toch stonden wij na tien minuten in de tweede helft met 2-0 achter. Jayden moest het antwoord op twee afstandsschoten schuldig blijven en zo leek Vitesse een kansloze tweede helft te spelen. Maar de ploeg rechtte haar rug en bleef met opgeheven hoofd en veel inzet spelen. De buitenspelers van Honselersdijk kwamen de vleugelverdedigers Ali Gozukara en Mika Bergakker steeds moeilijker voorbij en voorin werden wij ook regelmatig gevaarlijk. Een kwartier voor tijd kwam de bal op links bij Gigi. Hij legde de bal opzij, op invaller Glenn Beezemer, die beheerst, maar verwoestend uithaalde; 2-1. Deze prachtige goal gaf Vitesse moed voor de laatste vijftien minuten.

Een spannend slot van de wedstrijd volgde. De toeschouwers zagen Vitesse er alles aan doen, om de achterstand ongedaan te maken. Aan de andere kant ontstond ruimte, waardoor de thuisploeg ook nog dikwijls gevaarlijk werd. Ondanks verwoede pogingen lukte het de ploeg uit Delft niet om de gelijkmaker op het scorebord te zetten en zo bleven de punten in het Westland.

Na een matige eerste helft kan Vitesse terugkijken op een prima tweede helft. Met een tomeloze inzet over negentig minuten kan de ploeg – ondanks het verlies - terugkijken op een goede wedstijd. Het was mooi om te zien, hoe een mix van spelers van het eerste, het tweede en van de jeugd er alles aan deed, om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Vitesse speelde de laatste tien minuten zelfs met een meerderheid aan spelers van JO-19.