• Aanstelling hoofdtrainers Vitesse Delft

  Aanstelling hoofdtrainers Vitesse Delft

  Vitesse Delft heeft de invulling van het technisch kader voor komend seizoen rond. De jeugdafdeling van Vitesse Delft is een belangrijke voedingsbodem om talent, met veel plezier, te ontwikkelen. Het bestuur van Vitesse Delft is daarom zeer enthousiast over het aanstellen van de hoofdtrainers van de jeugd. ‘We zijn trots op deze groep hoofdtrainers. Trainers die al lange tijd verbonden zijn aan de club en onze jeugdleden al jaren coachen en begeleiden. Steunpilaren in onze jeugdopleiding dus.’ Aldus Tom van Dasler, bestuurslid technische zaken.

  Mini’s: Peet van den Akker, beter bekend als Opa Peet, geeft al 9 jaar lang training aan de kleinste jeugd van Vitesse Delft. Peet begon als trainer bij DVC vanaf de Onder 9 tot aan de Onder 19. Daarnaast is Peet van den Akker een seizoen trainer geweest van het dameselftal. ‘Opa Peet’ gaat zijn tiende seizoen in als hoofdtrainer van de mini’s en dat doet hij maar al te graag: ‘Het spontane van deze jongens en meisjes en de vorderingen die ze maken met de balbehandeling maakt het zo leuk om met deze lichting te werken. Onze doelstellingen zijn meer mini’s bij Vitesse Delft en een meisjesteam. Peet van den Akker wordt geassisteerd door Peter en Patrick Marijs.

  Onder 9: Marco Schaareman gaat zijn eerste jaar in als hoofdtrainer. Voorheen was Marco 3 seizoenen lang assistent trainer geweest bij Vitesse Delft Onder 11 en trainer van het dameselftal. ‘Het is een mooie uitdaging. Het blijft leuk om de progressie en groei te zien bij die mannetjes. Volgend seizoen gaan we voor mooi en aantrekkelijk voetbal met plezier voorop.’ Naast Marco is Miranda Schaareman aangesteld als jeugdtrainer van Vitesse Delft Onder 9.

  Onder 11: Martijn van Leeuwen gaat zijn tiende jaar in als trainer van Vitesse Delft. ‘Het contact met de spelers op het veld maakt het zo leuk om aan deze lichting training te geven. Voor aankomend seizoen is ons doelstelling alle spelers te laten groeien naar hun eigen niveau. Zoveel mogelijk uit de groep halen en vooral aantrekkelijk voetbal te spelen met de jongste lettergroepen. En waar het kan aanvallend, technisch en verzorgd voetbal laten zien.’ Martijn wordt geassisteerd door Roger Poldervaart.

  Onder 13: Voor Mitchel Martijn is dit zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Vitesse Delft Onder 13. Voorheen was Mitchel acht jaar trainer van de Onder 9 en Onder 11 lichting van Vitesse Delft. ‘Het leukste blijft toch om spelers beter te maken. Veel spelers zullen voor het eerst ervaren om op groot veld te spelen. Ze leren onder andere opbouwen op groot veld, verstoren van de opbouw van de tegenstander, scoren en doelpunten voorkomen. Het is leuk om te zien dat spelers zich daarin ontwikkelen gedurende het seizoen. Plezier en ontwikkeling zijn voor mij de sleutelwoorden voor volgend seizoen.’ Mitchel Martijn wordt geassisteerd door Koen de Vroed en Pepijn Snel.

  Onder 15: Farly Castillo (foto) en Erwin Ameh zijn aangesteld als de trainers van de Onder 15 lichting van Vitesse Delft. Farly Castillo gaat zijn vierde seizoen in als trainer van Vitesse Delft nadat hij onder andere assistent was van de Onder 19 en trainer was van de Onder 17. Farly: ‘De interactie met het team vind ik leuk als trainer. Ook vind ik het mooi om de spelers veel te leren en te zien ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om de spelers plezier te geven in het spel. Uiteraard zullen we proberen kampioen te worden met de Onder 15.’

  Onder 17: Mitchell Gronsveld is afgelopen seizoen gestopt na zeven seizoenen als selectiespeler van Vitesse Delft. Aankomend seizoen is Mitchell Gronsveld hoofdtrainer van de Onder 17 en wordt daarin geassisteerd door Rick Burgering. ‘Mij lijkt het leukste om te zien dat spelers beter worden door jouw coaching en oefenstof. Ons doelstelling is om zoveel spelers beter maken en genoeg bij te brengen om het uiteindelijk tot het eerste van Vitesse Delft te schoppen.’

  Onder 19: Carlos Pinas trainde eerder jeugdelftallen bij DVC, DHC en GHC. Ook was hij actief als trainer bij seniorenteams van Voorschoten’97, UDO en lvv Football Factory. Komend seizoen zal hij de Onder 19 van Vitesse Delft onder handen nemen. ‘De Onder 19 is de leeftijdsgroep die ontbrak in mijn lijst als jeugdtrainer. Het is een leeftijdsgroep waarbij de wedstrijden gaan om winnen. Ik kan bij nul beginnen en een geheel nieuw team bouwen en vormen. Met behulp van een geweldige staf wil ik het maximale uit deze talentvolle groep halen.’ De Onder 19 wordt nauw betrokken bij de selectie voor het eerste en tweede elftal.

  Keepers: Na vier seizoenen keeperstrainer te zijn geweest in de jeugd van Sv Wippolder maakte Farid van Baarle drie seizoenen terug de overstap naar Sportpark Tanthof Zuid. ‘Ik vind het echt mooi om te zien als de keepers groeien in hun ontwikkeling en ik haal daar enorm veel plezier uit om de keepers beter te maken. Voor aankomend seizoen gaan we meer aandacht besteden aan het verbeteren van de min punten. Zodat ze aan het einde van het seizoen gegroeid zijn en geen min punten meer hebben.’

   

rfwbs-sliderfwbs-slide