• JUBILEUMJAAR

  Vitesse 90 jaar, maar nog lang niet bejaard!
  Op een zonovergoten sportpark Tanthof vierde Vitesse Delft zaterdag 16 september zijn 90e verjaardag. Ondanks de hoge leeftijd liet de jarige zich van zijn beste kanten zien, zowel sportief als gezellig. Een 7x7-toernooi, een goed georganiseerde reünie met tal van ‘gouwe ouwen’, een uitstekend verzorgde barbecue voor alle leden en een spetterende feestavond als besluit.

  Als klap op de vuurpijl luisterde burgemeester Marja van Bijsterveld de feestvreugde op met haar aanwezigheid. Met een speech op de tribune van het hoofdveld maakte zij bekend dat het de koning had behaagd een koninklijke onderscheiding toe te kennen aan Pieter van Veen. Deze Vitessenaar in hart en nieren kreeg de onderscheiding (Ridder in de orde van Oranje Nassau) door de burgemeester opgespeld voor zijn veertig jaar trouwe dienst in alle mogelijke functies bij de club. Pieter nam afscheid en gaat in Portugal wonen, al beloofde hij toch regelmatig op bezoek te komen.

  De verjaardag van de club werd donderdagavond al ingeluid, tijdens de Algemene Ledenvergadering die dit jaar – in verband met het jubileum – bewust gepland was op de stichtingsdatum van de club: 14 september dus. In 1933 begon de club officieel, nadat een eerdere poging, twee jaar eerder, strandde op onenigheid in de toenmalige kerkelijke kringen.

  Op de ledenvergadering werden Frans Legerstee, Hendy Lathouwers, Nico van Woerden en Henk Limburg benoemd tot Lid van Verdienste. Duizendpoot Diederik Waardenburg werd om zijn inzet van de afgelopen decennia dit keer ‘bevorderd’ tot erelid van de club. Pieter van Veen werd bij zijn afscheid gehuldigd door de KNVB (Lid van Verdienste) en de gemeente Delft (gouden sportspeld). Tevens werd een jubileumuitgave ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan aan de leden gepresenteerd.

  Die herstart van Vitesse in 1933 bleek dus wel een succes want de club heeft het nu dus al negentig jaar volgehouden. Natuurlijk met de nodige tegenslagen, dalende ledenaantallen, kampioenschappen en degradaties, maar die horen bij het leven, ook het clubleven. Tijdens de reünie in de speciaal daarvoor ingerichte kantine, werd dan ook menig terugblik gewordepen op het roemruchte verleden van de club. De leeftijden van de oudgedienden lagen veelal zeer ruim boven de zeventig, de leeftijd der sterken, volgens het psalmboek. De ontmoetingen waren wel een aanslag op de geheugens van de aanwezigen, want in de gezichten was vaak nog wel iets van vroeger te herkennen, maar die namen…. Maar het lukte wonderwel: met enig vragen en praten werden toch heel veel oude voetbalvriendschappen nieuw leven ingeblazen. Veel oud-spelers van het eerste elftal van Vitesse werden gesignaleerd, ook nog uit de tijd dat de club als CSVD door het leven ging. Maar er waren nog meer spelers van de lagere elftallen aanwezig, die in de loop der decennia vooral voor het voetbalplezier met elkaar tegen de bal schopten. Er waren tijden dat de club ruim twintig seniorenelftallen telde… De grote barbecue was een succes en met de feestavond als klapstuk, waar vooral ook de jongere generatie van genoot, kwam er een einde aan dit jubileum van Vitesse, de club die weliswaar negentig is geworden, maar nog steeds fit en vitaal; op naar de honderd!

 • Jubileumactiviteiten

  Hieronder vind je een overzicht van alle jubileumactiviteiten

  Voetbalmiddag voor de jeugd
  Op zaterdag 26 augustus stond de eerste jubileumactiviteit op de agenda. Deze dag stond geheel in het teken van de jeugd. Van de allerjongsten t/m JO19, er werd aan iedereen gedacht. Er staan allerlei activiteiten op het programma, die uiteraard nagenoeg allemaal in het teken van voetbal staan. De opblaasbare stormbaan was het populairst bij de meeste kids, maar ook het doolhof, de onderlinge wedstrijdjes op een veld met opblaasbare zijkanten en het afronden op goal waren populair. Bovendien was er een oefening, waar iedereen extra zijn of haar best voor deed; er werd gemeten, hoe hard je kon schieten. Dit vond iedereen erg leuk.

  Tussendoor zorgde ijverige ouders dat iedereen, ook de begeleiders, van limonade werden voorzien. Het was een gezellige bedrijvigheid, die vanaf het terras van de kantine door diverse mensen met veel plezier werd aanschouwd.

  Golftoernooi
  Op deze dag was er een golftoernooi Bij Midden-Delfland, met afsluitend een borrel en een BBQ bij Vitesse Delft. Selectiespelers, (oud-) trainers, bestuursleden en supporters van Vitesse beleefde een geslaagde golfmiddag.

  ALV met Jubileumquiz
  ‘s Avonds was op 14 september de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Op onze verjaardag werd de ALV in een ander jasje gestoken. In de speciaal hiervoor omgebouwde kantine was het gezellig druk. De aftrap begon feestelijk met koffie en Vitesse gebak, zoals dat bij een verjaardag hoort. Daarna kwamen de gebruikelijke onderdelen, die bij een ALV horen, aan bod, maar niet voordat er een mini-quiz over de geschiedenis van Vitesse Delft werd gespeeld. Op de ALV werd ook de jubileumgids gepresenteerd. Het staat boordevol mooie artikelen en schitterende anekdotes, gedaan door mensen, die Vitesse een warm hart toedragen. Het magazine is bij de bar in de kantine te verkrijgen voor slechts € 5,-. Koop het magazine, het levert een hoop leesplezier op!

  Presentatie en verkoop jubileumshirt 
  In samenwerking met ROBEY Sportswear presenteerde Vitesse Delft het jubileumshirt. Dit unieke retroshirt was te koop en voor iedere Vitessenaar en CSVD'er een musthave! Het vlaggenschip van Vitesse Delft speelt in het jubileumseizoen in het jubileumshirt.

  Lekkernijen verkoop
  Gedurende het jubileumjaar zijn er zelfgebakken lekkernijen gemaakt door een vrijwilliger van onze mooie club. De volledige opbrengst is voor de jubileumcommissie. Op de zaterdagen zijn deze lekkernijen te koop in de kantine. 

  7 tegen 7 toernooi met BBQ
  Op zaterdag 16 september werd het 7 tegen 7 toernooi zeer goed bezocht door (oud-)leden, ereleden, sponsoren en ieder die Vitesse een warm hart toedraagt. Er werden veel teams op de been gebracht op een zonovergoten sportpark. Naast het toernooi was er een goed georganiseerde reünie met tal van ‘gouwe ouwen’.

  Feestavond
  In de avond op zaterdag 16 september werd de dag afgesloten in de kantine tot laat in de uurtjes. Er was een optreden van John Medley en van dj Layon Nais.

rfwbs-sliderfwbs-slide